U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » materialen en technieken » Boetseren met Powertex

Boetseren met Powertex

Geschreven door Elenea

Er is een nieuwe manier van boetseren. Met een klei ga je op een voorgevormd figuur boetseren. Kan (eigenlijk) niet mislukken.
Als je dezelfde hoeveelheid Powertex en Powertex StoneArt met de hand kneedt en poeder blijft toevoegen tot je een soort van brooddeeg krijgt, wat vanzelf van je handen loskomt, kan je met deze klei gaan boetseren, verdikkingen leggen en structuren aanbrengen. Het gemakkelijkste is te werken op een voorgevormde figuur hetzij in piepschuim, Styropor of gips. Als je met Powertex lood werkt dan krijg je een perfecte blauwsteen immitatie.

Maar het kan ook eenvoudiger, gewoon met acrylverf beschilderen.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

pieter oktober 11, 2005 - 8:43 am

heey,

mag ik a.u.b informatie over de verschillende technieken over boetseren.

Reageer
Elenea oktober 11, 2005 - 7:56 pm

@Pieter. Veel informatie over verschillende technieken van boetseren vind je onder deze link. Een basisboek boetseren met technieken en projecten in klei kan je onder deze link online bestellen en je vindt er nog meer boeken over boetseren. Kijk ook nog even onder de catagorie boetseren-enzo in deze weblog.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com