U bevindt zich hier: Home » actueel » Because I am a girl

Because I am a girl

Geschreven door

Meisjes in ontwikkelingslanden hebben het vaak heel veel slechter dan jongens. Wereldwijde statistieken schilderen een onthutsend en troosteloos beeld. Met de campagne ´Because I am a Girl´ komt Plan Nederland daarom voor meisjes op.

Plan zorgt ervoor dat meisjes naar school kunnen, bouwt scholen en leidt leerkrachten op. Plan vecht ervoor dat meisjes niet worden besneden en voorkomt dat ze als kind worden uitgehuwelijkt. En Plan leert meisjes op te komen voor hun rechten en dringt er bij regeringen op aan dat alle kinderen dezelfde onderwijskansen krijgen.  

Het weekend van 17 en 18 januari stond helemaal in het teken van meisjes in ontwikkelingslanden. In een marathonuitzending van de RTL4-programma’s ‘Ik Wed Dat Ik Het Kan’ en ‘Ik Wed Dat Ik Kan Helpen’ vroeg Plan Nederland aandacht voor de situatie van meisjes en roept iedereen op in actie te komen. Meer dan 9000 meisjes kunnen worden geholpen door de vele reacties tijdens deze actie.

Heb je de uitzendingen gemist maar wil je weten wat jij kan doen om te helpen kijk dan hier bij de vele mogelijkheden van Plan Nederland.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com