U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Gratis patroon sprei haken of breien

Gratis patroon sprei haken of breien

Geschreven door Elenea

Gratis patroon sprei haken of breienGratis patroon sprei haken of breien. Een sprei waarvoor je net zo veel lapjes haakt als je nodig hebt. Deze lapjes naai of maas je met de hand aan elkaar vast. Lees de werkbeschrijving van 1 lapje. Meerdere lapjes vormen dus de sprei zo groot als jij wil.

Gratis patroon sprei haken of breien

Haak een ketting van 4 lossen en sluit de ring.

 • toer 1:
  Haak 3 lossen (eerste stokje) en twee stokjes in de eerste steek, *haak 2 lossen, haak 3 stokjes in de tweede steek, herhalen vanaf* sluit de toer.
 • 2:
  4 lossen haken, 3 stokjes in de eerste van de 2 lossen, *haak twee lossen, 3 stokjes in de tweede losse, 1 losse , 3 stokjes in de eerste losse van de tweede hoek, herhalen vanaf * haak in de laatste losse van de laatste hoek twee stokjes (de 4 lossen aan het begin van de toer is één stokjes)sluit de toer.
 • 3:
  3 lossen haken (eerste stokje), haak 2 stokjes in de eerste losse van de vorige toer, haak 1 losse, haak 3 stokjes in de eerste van de twee lossen van de hoek, *haak 2 lossen, haak drie stokjes in de tweede losse van de hoek,  haak 1 losse, haak 3 stokjes in de los, haak 1 lossen, haak drie stokjes in de volgende losse, herhalen vanaf* sluit de toer.
 • 4:
  4 lossen haken, haak 3 stokjes in de eerste losse van de vorige toer, haak 1 losse, haak 3 stokjes in volgende losse, 1 losse, haak 3 stokjes in de eerste van de twee lossen van de hoek, *haak 2 lossen, haak drie stokjes in de tweede losse van de hoek,  haak 1 losse, haak 3 stokjes in de los, haak 1 lossen, haak drie stokjes in de volgende losse, 1 losse, haak 3 stokjes in de volgende losse, herhalen vanaf*, eindig met 2 stokjes (de eerste vier lossen vormen het laatste stokje) sluit de toer.

TIPS : Voor nog meer gratis patronen en/of uitleg sprei haken of breien in het Nederlands, klik op :

Gerelateerde artikelen

2 reacties

laura december 29, 2014 - 1:02 pm

Weet u toevallig hoeveel wol hiervoor nodig is. Ik zou graag een bedsprei maken van 2.60 x 2.40

Reageer
Elenea januari 5, 2015 - 2:00 pm

@Laura. Als je één vierkant gehaakt hebt, dan weet je hoeveel gewicht (knotten) garen je hebt gebruikt.
Dan bereken je hoeveel vierkanten je moet haken voor de maat sprei die jij wil maken.
Door dit te vermenigvuldigen met elkaar weet je hoeveel gewicht garen (knotten) je totaal nodig hebt…….

Voorbeeld :
Voor één vierkant heb je 2 knotten gebruikt.
Je wilt 35 vierkanten haken.
Dan heb je nodig : 2 x 35 = 70 knotten.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com