Gerelateerde artikelen

  • Aftelkalender maken met deze voorbeelden Aftelkalender maken met deze voorbeelden
  • Moderne creatieve borduurpatronen Moderne creatieve borduurpatronen
  • Gratis patronen papieren tas om zelf te maken Gratis patronen papieren tas om zelf te maken
  • Griezelrecepten Halloween Griezelrecepten Halloween
  • Zelfgemaakte vogelverschrikker in de tuin Zelfgemaakte vogelverschrikker in de tuin
  • Naar school is nieuw tijdschrift Naar school is nieuw tijdschrift
moeders

Spreekbeurt, boekverslag, project, werkstuk, gedicht…..

Jemig, mijn jongste van 9 zit in groep 6 en moet alle bovenstaande opdrachten afhandelen. Best goed idee, hoor, zo’n ‘vingeroefening’. Ware het niet dat de leerkrachten het nogal serieus nemen…. De opmerking, in het rood op een nagekeken werkstuk “graag dieper in de stof ingaan de volgende keer” heb ik niet zelf verzonnen.backtosc

Toen ik in groep 8 zat (toen nog 6e klas), hoefde ik alleen maar topo Nederland te leren. Dat is nu al in groep 6 (toen nog 4e klas). En het was vroeger echt niet beter, echt niet. Ongetwijfeld is het onderwijs er de afgelopen 30 jaar op vooruitgegaan. Maar in mijn beleving soms ook aan het doel voorbij geschoten. De werkstukken die thuis gemaakt moeten worden, worden (weet ik bij monde van vele ouders) voor een groot deel door de ouders gemaakt. Dat is natuurlijk van de zotte. Maar als je kind het helemaal zelf doet, krijgt hij een onvoldoende. De standaard is blijkbaar door ons (de ouders) zelf opgekrikt.

Gelukkig zie ik wel dat na 2 werkstukken mijn zoon een stuk handiger is geworden in het vinden van informatie. En de gekopieerde tekst dan in ‘kindertaal’ omzet.

Zijn bronvermelding zal dan ook vooral “Google” zijn. Een bronvermelding als http://www.spreekbeurten.info/ lijkt me niet de allerslimste. Maar wel handig om ‘m te weten vinden (of zouden leerkrachten ook al zover zijn?). Andere leuke tip, voor ALLE groepen van de basisschool is die van Kids Kennisnet.

Zo, nu snel het werkstuk inleveren. Ben benieuwd welk cijfer wij, eh, pardon, hij krijgt!!