U bevindt zich hier: Home » moeders » Tennisarm

Tennisarm

Geschreven door

Een lastige blessure, zo’n tennisarm. Het duurt heel lang als je er niets aan doet en kan je in je dagelijkse leven aardig in de weg zitten. Ook omdat gezinsleden niets aan je zien, dus verwachten dat alles gewoon door kan gaan. En dat kan ook, maar langzamer en een beetje extra hulp zou fijn zijn.

Een jaar of 8 geleden werd ik aan mijn linkerarm al ‘getroffen’ door een tennisarm. Niet vanwege het tennissen, want dat deed en doe ik niet eens. Maar omdat ik mijn jongste zoon veelvuldig optilde. Hij liep namelijk pas met 23 (!) maanden en moest toch mee genomen worden in de vaart der volkeren.

Dus toen een paar weken geleden mijn rechterarm ging protesteren, herkende ik het euvel meteen. Toch nog even doorlopen (en hockeyen en golfen…) totdat mijn golfpro me wees op een fysiotherapeute die hem had geholpen d.m.v. het Medical Taping Concepttape

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Voortbouwend op deze gedachte, werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kon ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren. bron: http://www.fysiotape.nl/

Standaard ‘googlen’ op tennisarm had mij deze wijsheid nog niet gebracht, dus ik was blij met zijn tip. Inmiddels ben ik ingetapet en hoop op spoedig herstel! De tape zit me absoluut niet in de weg, kan er gewoon mee douchen en ben voor de rest van het gezin in ieder geval zichtbaar “onthand”. Nu nog kijken of ze er iets mee doen (of liever gezegd: VOOR me doen.

Over een paar weken zal ik mijn resultaat laten weten!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com