Gerelateerde artikelen

  • Stof afbinden en verven in de magnetron Stof afbinden en verven in de magnetron
  • Gratis patronen poppen mode kleding kleertjes Gratis patronen poppen mode kleding kleertjes
  • Bruidsjurken overnemen voor je creatieve hobby Bruidsjurken overnemen voor je creatieve hobby
  • Zwart wit decoratie in huis voor stoer en luchtig Zwart wit decoratie in huis voor stoer en luchtig
  • Servet motief plakken op stof met speciale lijm Servet motief plakken op stof met speciale lijm
  • Handgemaakte producten en Etsy inspireren Handgemaakte producten en Etsy inspireren
hobby

Naaipatroon en werkuitleg gymtas of turntasje maken

Een turntasje of een zakje voor de gym of balletschoenen kan je maken van twee evengrote stukken stof in de gewenste grootte van je tasje en tel daar de naadtoeslag bij op. De delen binnenstebuiten aan elkaar vastnaaien en een smalle zijde open laten. Tegen deze smalle zijde naai je een reep stof (voering) van ongeveer 20 cm breed (denk aan naadtoeslag en werk af. Ongeveer 2 cm van de bovenkant stik je de voering tegen de tas en 1,5 cm lager nog een keer.
Maak in de zijnaadjes tussen deze twee stiksels een kleine opening in de naad en haal er twee koordjes of zelfgemaakte bandjes) doorheen. Het tasje sluit je door de koordjes aan te trekken. Zoek leuke stofjes uit en decoreer zonodig met vilt of een ander gedeelte uit de lap stof. Je kan ook glimmende zijde gebruiken en liefdevol met andere zijdelapjes bekleden, waardoor het tasje een glansstuk wordt. Twee TIPS:

  • Je kan ook effen stof nemen en daarop borduren
  • Je kan ook  beschilderen met textielverf of decoreren met allerlei geborduurde, gehaakte materialen
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?