U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Moederdagbedenker Anna Jarvis

Moederdagbedenker Anna Jarvis

Geschreven door Elenea

eerste moederdagEre wie ere toekomt. De moeder van de Amerikaanse Anna Jarvis zette zich altijd in voor het welzijn van andere moeders. Anna’s moeder overleed in 1905 en toen wilde Anna een dag waarop alle — levende en overleden — moeders geëerd zouden worden.
Zij koos de eerste zondag na de sterfdag van haar moeder. Door bij kerkleiders en politici te lobbyen werd de eerste moederdag gevierd op 12 mei 1907 in West Virginia. Sinds 1914 is het een officiële Amerikaanse feestdag.
Dankzij het Leger des Heils is moederdag ook in Nederland een succes geworden.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com