Gerelateerde artikelen

  • Twee taarten bakken met slimme taartvorm Twee taarten bakken met slimme taartvorm
  • Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles
  • Zonnebril leesbril brillenkoord zelf maken Zonnebril leesbril brillenkoord zelf maken
  • Kussen maken van kleurrijke oude stropdassen Kussen maken van kleurrijke oude stropdassen
  • Wespen voorkomen in glas of schaal Wespen voorkomen in glas of schaal
  • Magnetron maakt bacterien non-actief Magnetron maakt bacterien non-actief
hobby

Moederdagbedenker Anna Jarvis

eerste moederdagEre wie ere toekomt. De moeder van de Amerikaanse Anna Jarvis zette zich altijd in voor het welzijn van andere moeders. Anna’s moeder overleed in 1905 en toen wilde Anna een dag waarop alle — levende en overleden — moeders geëerd zouden worden.
Zij koos de eerste zondag na de sterfdag van haar moeder. Door bij kerkleiders en politici te lobbyen werd de eerste moederdag gevierd op 12 mei 1907 in West Virginia. Sinds 1914 is het een officiële Amerikaanse feestdag.
Dankzij het Leger des Heils is moederdag ook in Nederland een succes geworden.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?