Gerelateerde artikelen

 • Zandkasteel thuis bouwen met kinetisch zand Zandkasteel thuis bouwen met kinetisch zand
 • Kinderen leren muziek maken, ritmes maken en herkennen Kinderen leren muziek maken, ritmes maken en herkennen
 • Stof afbinden en verven in de magnetron Stof afbinden en verven in de magnetron
 • Patroon rechte broek en harembroek naaien Patroon rechte broek en harembroek naaien
 • Creatief met lege plastic flessen met of zonder dop Creatief met lege plastic flessen met of zonder dop
 • Gratis patronen poppen mode kleding kleertjes Gratis patronen poppen mode kleding kleertjes
hobby

Thuis leren mode naaien

leren modetekenenWil je graag thuis rustig de naaitechnieken oefenen, patronen leren tekenen en je werk leren presenteren om uiteindelijk zelf aan de slag te gaan met het in elkaar naaien en ontwerpen van je eigen kleding, dan vind je hieronder enkele handige boeken die je  alle denkbare technieken op glasheldere wijze verduidelijken met talloze foto´s.

 1. Handboek naaitechnieken. Het  boek geeft o.a. informatie over naaitechnieken, stoffen, materialen, fournituren, hulpmiddelen voor de technieken, patronen, garens, naden, versteviging en voering, professionele technieken, herstellen en basissteken. Elke handeling wordt met een foto/tekening geillustreerd. Dus een zeer bruikbaar boek voor beginnende naaiers/sters.
 2. Basisboek patroontekenen. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel maat nemen, schaaltekenen, patronen voor het maken van bijvoorbeeld een basisrok, broeken, mantels, bovenstukjes, mouwinzet en kragen.
  In het tweede deel wordt uitgelegd wat voor ‘sier’aanpassingen er mogelijk zijn: verbreden, versmallen, verlengen, verkorten enzovoort. Zo kan een basispatroon tot oneindig veel variaties vertekend worden en kunnen de veranderende modetrends op de voet worden gevolgd.
 3. Modetekenen.   Een complete en praktische handleiding voor het tekenen van modefiguren en de presentatie ervan. Het boek laat je zien hoe een modetekening ontstaat en behandelt het uitwerken van indrukken, ideevorming, de tekening en de styling tot aan de presentatie. Alles verfraaid met veel illustraties.
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?