U bevindt zich hier: Home » agenda toen en nu » "Kant in Beweging" bij de Kantfabriek in Horst

"Kant in Beweging" bij de Kantfabriek in Horst

Geschreven door Elenea

De kantkring ’t Klöske bestaat meer dan 20 jaar. Het 20-jarig jubileum werd op een bijzondere manier gevierd met een  expositie die extra kwaliteit kreeg doordat verschillende mensen van buiten de Kantkring bereid waren gevonden mee te werken als mede-exposant.
Nel Butter b.v. met haar moderne kantwerken die opvallen door kleurgebruik en eigentijdse materialen. Ook Roel van Hove (van Etsprit Etstechnieken) en Ulricke Jurklies (van Momantai-Design ). Deze etsen kantmotieven (Plauener Kant) in edelstaal.

Om het 20 jarig jubileum een extra feestelijk karakter te geven was er nog een bijzondere activiteit bedacht: in het centrum van Horst werd naar Spaans voorbeeld een Kanthappening georganiseerd. Dat wil zeggen dat er die dag talloze dames (en ook heren) op straat aan het kantklossen waren. Het ging dan om deelnemers uit Nederland en de ons omringende landen.
De gemeente Horst probeerde hiermee een plekje in het Guinness Book of Records te veroveren.
Voor verdere informatie zie info:

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com