Gerelateerde artikelen

  • Sint Maarten met lampionnen op 11 november Sint Maarten met lampionnen op 11 november
  • Hoedjes, petjes of piratendoek Hoedjes, petjes of piratendoek
  • Kinderfilmfestival door heel Nederland Kinderfilmfestival door heel Nederland
  • Popcorn traktatie Popcorn traktatie
  • Veilig internetten voor jong en oud Veilig internetten voor jong en oud
  • Legoland parken in meerdere landen Legoland parken in meerdere landen
eropuit

Artis heeft Kune kune varkens en die zijn rond en vet

Er zijn nieuwe kinderboerderij bewoners voor Artis in Amsterdam. Twee kune kune varkens scharrelen er vanaf vandaag rond. Zij doen hun soortnaam eer aan. Ze zijn namelijk klein, rond en dik. Kune kune betekent ‘rond en vet’ in het Maori. Artis is erg blij met de komst van de twee biggetjes. Ze scharrelen al lekker rond in hun verblijf tussen de geiten, schapen, kippen en kalkoenen. 
 
Maori-varken
Het kune kune varken (Sus scrofa dom) komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en wordt ook wel het Maori-varken genoemd. In Nieuw-Zeeland wordt deze varkenssoort vooral voor het vlees gehouden. In andere landen is het vaker een kinderboerderijdier. Kune kune varkens zijn intelligent, nieuwsgierig en vriendelijk.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?