Gerelateerde artikelen

  • Stof afbinden en verven in de magnetron Stof afbinden en verven in de magnetron
  • Patroon rechte broek en harembroek naaien Patroon rechte broek en harembroek naaien
  • Gratis patronen poppen mode kleding kleertjes Gratis patronen poppen mode kleding kleertjes
  • Klosjes garen houder voor de hobbykamer Klosjes garen houder voor de hobbykamer
  • Kop en schotel haakpatroon en werkuitleg Kop en schotel haakpatroon en werkuitleg
  • Knuffel of bal maken van keuken vaatdoekjes Knuffel of bal maken van keuken vaatdoekjes
hobby

Wild breien in dierentuin Artis Amsterdam

Wild breien is een nieuwe vorm van street art, die in 2005 in Houston is ontstaan. In tegenstelling tot graffiti wordt wild breien niet beschouwd als vandalisme, omdat het de drager niet beschadigt. Felgekleurde breisels worden op onverwachte plekken met naald en draad bevestigd en bezorgen nietsvermoedende voorbijgangers een moment van verbazing en mogelijk een glimlach en een goed humeur.

Francine Oomen, bekend van de Hoe overleef ik…boeken en tijdschriften, geeft vandaag via de website wildbreien.nl het startsein voor wild breien in dierentuin Artis.
Iedereen van jong tot oud kan op vier woensdagmiddagen in januari en februari 2011 de spinnen, vogels, kikkers en vlinders in dierentuin Artis bestuderen die zelf hun nestjes aan elkaar weven, om vervolgens de beelden, bomen, hekken, bruggetjes en banken in Artis van kleurige kledij te voorzien. 

Meedoen kan door breisels van tenminste 10 x 20 cm op te sturen naar Wild Breien, Postbus 14872, 1001 LJ Amsterdam, of door deel uit te maken van de wildbrei-kerngroep, die op vier opeenvolgende woensdagmiddagen in Artis samenkomen. Aanmelden hiervoor kan via breien@hoeoverleefik.nl
De workshops in Artis vinden plaats op 12, 19, 26 januari, 2 februari 2011 van 14.00-16.30 uur. De feestelijke opening van de openlucht-tentoonstelling in Artis is op woensdag 16 februari.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?