Gerelateerde artikelen

  • Stof afbinden en verven in de magnetron Stof afbinden en verven in de magnetron
  • Blote vrouw collage ter inspiratie met tips Blote vrouw collage ter inspiratie met tips
  • Bruidsjurken overnemen voor je creatieve hobby Bruidsjurken overnemen voor je creatieve hobby
  • Servet motief plakken op stof met speciale lijm Servet motief plakken op stof met speciale lijm
  • Borduur patroon overnemen op stof Borduur patroon overnemen op stof
  • Kussen borduren en kleurrijk afwerken Kussen borduren en kleurrijk afwerken
hobby

Workshop Tyvek spannend en opwindend

Tyvek is een kunststof. Door het te verhitten ontstaan er structuren: het krimpt, smelt, rimpelt, krijgt bobbels of smeltgaatjes enz. 
Tyvek vastgezet op stoffen geeft bij verhitting  bijzondere effecten. Het geeft onvoorziene resultaten die heel spannend zijn. De gemanipuleerde stukjes kunnen later verwerkt worden in een groter kunstwerk – b.v. een schilderij of een quilt.

Op het atelier van Saskia aan de Amstel, hartje Amsterdam, geeft zij van tijd tot tijd een workshop waarin geëxperimenteerd wordt met dit opwindende materiaal. Een hele dag werken, onderbroken door een korte documentaire over Saskia en haar werk, gemaakt door Louis van Gasteren, gevolgd door een lekkere lunch.
Zie voor de eerstvolgende  tyvek workshop bij  saskia.weishut.com

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?