Gerelateerde artikelen

  • Zandkasteel thuis bouwen met kinetisch zand Zandkasteel thuis bouwen met kinetisch zand
  • Kinderen leren muziek maken, ritmes maken en herkennen Kinderen leren muziek maken, ritmes maken en herkennen
  • Gratis patronen poppen mode kleding kleertjes Gratis patronen poppen mode kleding kleertjes
  • Papierklei keramiek zelf maken met snelle truc Papierklei keramiek zelf maken met snelle truc
  • Bruidsjurken overnemen voor je creatieve hobby Bruidsjurken overnemen voor je creatieve hobby
  • Klosjes garen houder voor de hobbykamer Klosjes garen houder voor de hobbykamer
hobby

De kralenplank als hobby thuis!

Wie kent er niet de kralenplank? Kralenplanken worden als sinds jaar en dag ingezet op basisscholen. Kinderen leren al spelenderwijs diverse vaardigheden.
Kralenplanken zijn ook voor thuis een ideale mogelijkheid om deze vaardigheden onder de knie te krijgen en verder te ontwikkelen. Voorbeelden om op de kralenplank te maken zijn er honderden op internet te vinden en meestal zelfs gratis te downloaden. Heb je eenmaal zelf een kralenplank, dan kun je ongelimiteerd voorbeelden gebruiken. Natuurlijk kan het kind of de ouder zelf ook een voorbeeld verzinnen.
Het spelen met de kralenplank werkt verslavend: het is leerzaam, geeft uitdaging, de zintuigen worden geprikkeld en ook héél belangrijk: het blijft vooral leuk! Kinderen hebben er een leuke hobby bij!Er zijn houten en kunststof kralenplanken. De houten kralenplank is van zeer goede kwaliteit, is geheel splintervrij en gaat jarenlang mee. De kunststof versie (wit en transparant) is iets lichter en wat goedkoper. 
Kralenplankjes zijn moeilijk particulier te verkrijgen, ze worden bijna nergens aangeboden. Ik heb echter een website gevonden waar je ze particulier kunt krijgen: www.kralenplankjes.nl.
Deze website heeft ook een erg groot voordeel voor wat betreft de legvoorbeelden: hier vind je meer dan 350 legvoorbeelden, allemaal gerubriceerd in duidelijke thema’s, die je gratis kunt downloaden en precies op het juiste formaat kunt printen. Wat kosten betreft heb je dus alleen de kralenplank en de cilinderkralen, de rest download je gratis vanaf de site en je kunt jarenlang vooruit!

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?