U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Creatieve gelukspopjes en hoe printen op stof

Creatieve gelukspopjes en hoe printen op stof

Geschreven door Elenea

In het tijdschrift Ariadne at Home las ik het verhaal van Annemoon van Steen. Zij maakt gelukspoppetjes van draad, (kinder)klei in huidskleur en sfeervolle prints op katoen (stof).
Ze zoekt op internet of elders de juiste print voor de kleding van de gelukspopjes en begint dan met het bewerken van de afbeelding qua kleur, vergroten en/of verkleinen van details, net zolang tot ze tevreden is. Ik vind het Kunst met een grote K. In heel wat creatieve uurtjes worden de kunstige gelukspopjes gemaakt…. Ze zijn te koop bij Strand West in Utrecht en bij The Otherist in Amsterdam.

Een los nummer van tijdschrift Ariadne at Home bestellen doe je bij MagVilla.nl

TIP : Hoe printen op stof ?
Er zijn twee manieren om op stof te printen, t.w. printen met geprepareerde stofvellen of met freezerpaper om de stof zelf stevigte maken.

  • Geprepareerde vellen stof koop je in een patchwork- en quilt- winkel. Je legt de vellen in de la van de printer em je print de gewenste afbeelding. LET OP: stel de printer in op US Letter want de vellen hebben geen A4-formaat. Vervolgens strijk je de uitgeprinte afbeelding (zonder stoom!!) op de gewenste ondergrond. Voordelen: de afbeelding is watervast en hecht na strijken automatisch aan de ondergrond.
    Nadeel: de stof is vrij stug (voelt een beetje ‘plastic’ aan) en daardoor onprettig om op te borduren; de vellen bestel je online goedkoper bij deze link : Quick Fuse – Iron On Inkjet Fabric Sheets Freezerpapermethode is goedkoop en makkelijk verwerkbaar en ook te koop in de patchwork/quiltwinkel.
    Nadeel: de stof is niet wasbaar tenzij je de stof eerst prepareert met  Bubble Jet Set
    Hoe het werkt, lees verder bij : lheurebleue.blogspot.com

 

Schrijf je in voor de hobby.blogo nieuwsbrief, zodat je wekelijks als eerste de nieuwste hobby tips en ideeën ontvangt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com