U bevindt zich hier: Home » educatief » Zilver en klokken en een stadswandeling

Zilver en klokken en een stadswandeling

Geschreven door Elenea

Zilver, klokken en een stadswandeling zijn alle ingrediënten voor een gezellig en educatief dagje uit. Is zilver jouw passie en vind jij zilver ook zo mooi. Bezoek dan het Nederlands Zivermuseum Schoonhoven waar de historie van het Nederlands zilver te zien is. O.a. prachtig tafelzilver, exclusieve gouden siervoorwerpen, diverse zilversmidwerkplaatsen en de geschiedenis van de zilvermerken.
Je kunt er een goed inzicht krijgen in de ontwikkeling van de tijdmeetkunde door o.a. de zeer gevarieerde collectie uurwerken en horloges uit binnen- en buitenland.
Voor overige informatie en informatie over wisselende tentoonstellingen surf je naar ngzkm.com

Combineer je bezoek aan het zilvermuseum met eenstadswandeling door Schoonhoven. De stad stamt al uit de 13de eeuw en zilversmeden zijner  in de 17de eeuw komen wonen. Het is een prachtige stad aan de Lek, met een Oude Haven en het prachtige stadhuis met onderin de VVV. Hier kun je voor een klein bedragje een gidsje van de stad kopen met plattegrond en stadswandeling. Langs mooie oude gebouwen en vele zilversmeden en ambachtshuizen, en natuurlijk het Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum. Het stadje is klein. Je kunt aan de rand gemakkelijk parkeren en er doorheen lopen.

Schrijf je in voor de eropuit.blogo nieuwsbrief, zodat je wekelijks als eerste de nieuwste uit tips en ideeën ontvangt.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com