Gerelateerde artikelen

  • Week in Berlijn is de moeite waard Week in Berlijn is de moeite waard
  • Zpagetti haken is stijlvol hergebruiken Zpagetti haken is stijlvol hergebruiken
  • Fotografie tips en trucs voor fotografietalent Fotografie tips en trucs voor fotografietalent
  • Passie zoeken en vinden bij hobby.blogo.nl Passie zoeken en vinden bij hobby.blogo.nl
  • Elenea is creatief en auteur Elenea is creatief en auteur
  • Rotterdam vanuit de lucht beleven Rotterdam vanuit de lucht beleven
eropuit

Zilver en klokken en een stadswandeling

Zilver, klokken en een stadswandeling zijn alle ingrediënten voor een gezellig en educatief dagje uit. Is zilver jouw passie en vind jij zilver ook zo mooi. Bezoek dan het Nederlands Zivermuseum Schoonhoven waar de historie van het Nederlands zilver te zien is. O.a. prachtig tafelzilver, exclusieve gouden siervoorwerpen, diverse zilversmidwerkplaatsen en de geschiedenis van de zilvermerken.
Je kunt er een goed inzicht krijgen in de ontwikkeling van de tijdmeetkunde door o.a. de zeer gevarieerde collectie uurwerken en horloges uit binnen- en buitenland.
Voor overige informatie en informatie over wisselende tentoonstellingen surf je naar ngzkm.com

Combineer je bezoek aan het zilvermuseum met eenstadswandeling door Schoonhoven. De stad stamt al uit de 13de eeuw en zilversmeden zijner  in de 17de eeuw komen wonen. Het is een prachtige stad aan de Lek, met een Oude Haven en het prachtige stadhuis met onderin de VVV. Hier kun je voor een klein bedragje een gidsje van de stad kopen met plattegrond en stadswandeling. Langs mooie oude gebouwen en vele zilversmeden en ambachtshuizen, en natuurlijk het Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum. Het stadje is klein. Je kunt aan de rand gemakkelijk parkeren en er doorheen lopen.

Schrijf je in voor de eropuit.blogo nieuwsbrief, zodat je wekelijks als eerste de nieuwste uit tips en ideeën ontvangt.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?