Gerelateerde artikelen

  • Kerst raamhanger maken voor Kerstmis Kerst raamhanger maken voor Kerstmis
  • Schoenen pimpen, ook als sinterklaas surprise Schoenen pimpen, ook als sinterklaas surprise
  • Grote bril maken als Sinterklaas surprise Grote bril maken als Sinterklaas surprise
  • Danspaar maken als Sinterklaas surprise Danspaar maken als Sinterklaas surprise
  • Letters mozaieken voor thuis of tijdens feest Letters mozaieken voor thuis of tijdens feest
  • Recept zomerse cocktail als dessert en als drink Recept zomerse cocktail als dessert en als drink
hobby

Glas technieken, materialen en gereedschap

Ben je op zoek naar materialen voor de glaskunst, zoals glas in lood, tiffany glas kunst, glasgraveren, glaskunst, glasfusing,en mozaiek…. en naar gereedschappen voor glas in lood, tiffany en glas fusing dan is Glass Art Atelier the place to be !!!.

Uitleg over de verschillende kunstvormen in glas zijn te vinden bij jessicaglassart.nl
Ook lees je daar de geschiedenis van glas in lood, data van de workshops en alle verdere informatie die te maken heeft met glaskunst.

Brandschilderen; is een eeuwenoude techniek om op glas te tekenen. In de Middeleeuwen werd het al gebruikt, met als belangrijkste toepassing het versieren van kerkramen. Vaak wordt het gecombineerd met glas in lood. Met behulp van een borstel wordt een mengsel van azijn, gom en kleurpigmenten op het glas aangebracht, waarna de pigmenten in een oven op hoge temperatuur in het glas worden gebrand. Als eerste wordt de contourlijn aangebracht en gebrand, daarna de schaduwen en als laatste de kleuren.” Lees meer ……..

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?