U bevindt zich hier: Home » hobby » Tips voor ouders met peuters

Tips voor ouders met peuters

Geschreven door Elenea

Als het buiten vroeg donker wordt en binnen de kaarsjes branden is er genoeg tijd om met de kinderen spelletjes te doen of te gaan knutselen. Hieronder enkele tips om de vrije tijd gezellig samen in te vullen :

  • De kinderen rijgen aan een stevige draad (touw) of aan soepel ijzerdraad een versiering met popcorn en snoepjes in kleurige papiertjes.
  • Hand in de zak“spelen. verzamel een aantal kleine voorwerpen in bijvoorbeeld een kussensloop. Ieder kind mag 30 seconden en zonder te kijken voelen wat er in de zak zit. Peuters vinden dit geweldig leuk om te doen.
  • Mijn tante gaat op reis” spelen. Iemand begint met te zeggen :”Mijn  tante gaat op reis en neemt mee ……….” Iedere volgende verzint er een onderwerp bij en de laatste moet natuurlijk alles kunnen opnoemen wat tante meeneemt op reis.
  • Laat de kinderen helpen bij het voorbereiden van de avondmaaltijd. Laat ze kiezen wat ze willen eten, ze kunnen een menukaartje kleuren, een bloemstukje maken van groen uit de tuin.
  • Knip uit een groot stuk karton (doos) een simpele grote vorm, bijvoorbeeld een (kerst-) boom, sneeuwpop, hart, bal, paddestoel …….
    Laat de kinderen deze vorm in één kleur beschilderen of beplakken. Neem twee lege wc rolletjes, snij die in het midden tot de 2/3 in en duw hier het kartonnen kunstwerk in. Nu kan het kunstwerk staan.

In het vrolijke kijk- en doeboek “Winterfeest” vind je allerlei weetjes, knutselideeën en lekkere gerechten voor in de winter.

 

Of maak een keuze uit een van deze boeken.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com