U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Weetjes over kerstkaarten

Weetjes over kerstkaarten

Geschreven door ellenhobby

Als het over Kerstmis gaat, denkt iedereen spontaan aan een rijkelijk versierde kerstboom, cadeautjes, het kerstdiner en gezellig samen zijn  met familie en vrienden. Maar ook niet onbelangrijk zijn de kerstwensen die elke kerst massaal  overgemaakt worden; in Nederland worden er jaarlijks zo’n 200 miljoen kerstkaarten verstuurd.

De kerstkaart zoals we ze vandaag kennen, heeft een lange weg afgelegd. In de Middeleeuwen maakte men houtsneden om wensen over te brengen, in de 19de eeuw werden de eerste echte papieren kerstkaarten gemaakt  en verzonden in Groot-Brittannië en ook in de Verenigde Staten werd het versturen van kerstkaarten erg populair. Deze trend bereikte later ook Nederland.

De vooruitgang van de technologie en internet betekent ook voor het versturen van kerstkaarten een verandering. Naast een kaartje kopen of er zelf eentje in elkaar knutselen, kan je er ook voor kiezen om een e-card via internet te sturen of je kaartje online te personaliseren, te bestellen en thuis bij je vrienden en familie te laten bezorgen. Deze laatste optie wordt door veel bedrijven gebruikt, zo onderhouden ze makkelijk hun klantenrelaties door vanaf het web zakelijke kerstkaarten te versturen.

Kerstkaarten horen erbij, ze maken deel uit van de diepgewortelde kersttraditie. Of het nu tastbare of virtuele kerstkaarten zijn, deze kerst zullen er zeker en vast weer miljoenen verzonden worden. Laat het uitkiezen en schrijven maar beginnen!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com