Gerelateerde artikelen

  • Cirkels tekenen en kleuren in acrylverf Cirkels tekenen en kleuren in acrylverf
  • Surrealistisch tekenen en schilderen tips Surrealistisch tekenen en schilderen tips
  • Stilleven tekenen en schilderen tips Stilleven tekenen en schilderen tips
  • Schilderen met plamuurmes tips en trucs Schilderen met plamuurmes tips en trucs
  • Tekenen en schilderen als Van Gogh oefenen Tekenen en schilderen als Van Gogh oefenen
  • Perspectief tekenen huizen in straat Perspectief tekenen huizen in straat
hobby

Tekenen naar levend model

Tijdens de tentoonstelling Het Bloemaert-effect nodigt het Centraal Museum bezoekers uit om in de huid te kruipen van de zestiende-eeuwse kunstenaar Abraham Bloemaert. Bloemaerts oeuvre weerspiegelt een rijke ontwikkeling in techniek en kleurgebruik, met veel aandacht voor het menselijk lichaam.

In de Werkplaats Bloemaert gaan jong en oud aan de slag met kleur- en compositieoefeningen, of kunnen zij tekenen naar voorbeeld van een levend model. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er de speciale Kinderwerkplaats Meester Bloemaert, waarin de iconografie (de verhalen op het werk van Bloemaert) centraal staat.

De Werkplaats Bloemaert maakt deel uit van een langlopende reeks Werkplaatsen, waarin bezoekers onder begeleiding op een actieve manier kennis en vaardigheden opdoen over de werkwijze en het gedachtegoed van een kunstenaar.

Tekenen naar levend model
Bloemaert had vele talenten, maar was bovenal een goede tekenaar. Zijn composities werden veelal bepaald door menselijke figuren. Bezoekers van de Werkplaats kunnen op gezette tijden deelnemen aan een workshop tekenen naar levend model. Maria Vliegen, één van Nederlands meest geliefde modellen, zal ook verschillende keren poseren in de Werkplaats. Vliegen is al ruim 30 jaar professioneel model en wordt geprezen om haar expressie en mooie rondingen.

Op de dagen dat er geen levend model aanwezig is, zijn er gipsmodellen uit de collectie van het Centraal Museum die als voorbeeld dienen. Ook groepen zijn welkom om deel te nemen aan de workshop, reserveren is dan noodzakelijk.

Alle actuele informatie bij CentraalMuseum.nl

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?