U bevindt zich hier: Home » moeders » Personeel in creche en kinderdagverblijf

Personeel in creche en kinderdagverblijf

Geschreven door Elenea

Na het afschuwelijke kindermisbruik in Het Hofnarretje in Amsterdam zijn we allemaal extra alert geworden op het personeel van de creche en de opvangcentra. Als eerste ben je natuurlijk als ouder verantwoorlijk om te controleren en na te vragen hoe het bij de kinderopvang van jouw kind(eren) geregeld is. Is er bijvoorbeeld glas tussen de diverse ruimtes, zodat het personeel nooit alleen is met één of meerdere kinderen.

Het kabinet wil dat het personeel in de kinderopvang continu wordt gescreend op strafbare feiten, zoals kindermisbruik. Vanaf april 2012 worden automatisch meldingen uit andere Europese landen meegenomen.
Iedere medewerk(st)er van een kinderdagverblijf kan alleen met een VOG, een Verklaring Omtrent Gedrag in dienst komen. Er wordt een overzicht gemaakt van alle medewerkers in de kinderopvang en die worden met een nieuwe, permanente screening getoetst. Dit nieuwe systeem moet uiterlijk in 2013 zijn ingevoerd.

Dus ouders, controleer zelf ook, bezoek af en toe onaangekondigd de kinderopvang en kijk mannen er niet op aan. Kinderen hebben mannen nodig bij het opgroeien en zijn zeer waardevol in de kinderopvang.
Dus moeders, blijf bij mannen én vrouwen alert !!!!

BRON foto: dolfijntjesvzw.be

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com