U bevindt zich hier: Home » moeders » Verschil tussen ouder of grootouder zijn

Verschil tussen ouder of grootouder zijn

Geschreven door Elenea

Wat zijn de herkenbare verschillen tussen vader/moeder en opa/oma zijn. Als moeder moet je het gezin draaiende houden, zeker als je alleenstaande ouder bent. Dan heb je geen tijd voor iedere dag spelletjes doen, knutselen en creatief in de keuken met de kids.
Je bent volop bezig met het huishouden, boodschappen doen, werken, verplichte zaken regelen, meningsverschillen oplossen en daarbij is geduld en uithoudingsvermogen een vereiste.
Gelukkig zijn er de gezellige dagjes eropuit en de vakantieperiode om met de hele familie te ontspannen en elkaar die aandacht te geven waar een ieder zich prettig bij voelt.

Als je eenmaal opa en oma bent, realiseer je je dat het leven waanzinnig snel gaat. Zorg dat je achteraf geen spijt hebt van al je geploeter in combinatie met aandacht en warmte voor man en kids.
Sta af en toe bewust stil bij de levensfase van je kinderen. Kijk op een afstand naar ze en laat hun belevingswereld écht bij je binnenkomen. Later kan je denken, ja, zo waren ze, ik heb die momenten gehad…………… dat is het leven, meer is er niet !!!!
We voeden onze kinderen tenslotte op tot zelfstandigheid.

Als opa en oma kan je gemakkelijker zijn, wel regels en houden aan afspraken. Je hebt alle tijd om het een en ander de kleinkinderen te zeggen en tijd genoeg om te zorgen dat ze het ook opnemen.
Het grote verschil tussen kleinkinderen en je eigen kinderen zit in de benadering. Het kleinkind gaat altijd weer weg, dus daar stel je je op in. Tijdens die logeerdagen kan je je eigen beslommeringen even aan de kant schuiven. Je boodschappen zijn gedaan en de huishoudelijke klussen kunnen wel even wachten.
Dan ben je er puur voor de kleinkind(eren).
Geniet ervan !!!!!!

BRON afbeelding: hellokids.com

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com