U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Kussen breien met lintgaren in diverse soorten

Kussen breien met lintgaren in diverse soorten

Geschreven door Elenea

Met breinaalden nummer 12 brei je met lintjes breigaren / lintgaren snel en easy een relaxkussen van ± 70 x 70 cm.

Steekgrootte is 7st en 8 nld, gebreid in tricotsteek op nld nr 12 = 10 x 10 cm. Controleer dit met een proeflapje. Gebruik indien nodig dikkere of dunnere naalden.

Zet 50 st op met nld nr 12 en brei in rechte tricotsteek (=1 nld recht op de goede, 1 nld averecht op de verkeerde kant van het werk). Kant op een hoogte van 140cm alle st in één keer af. Vouw het breiwerk in de lengte dubbel en sluit de twee zijnaden. Stik de ritssluiting (70 cm) in de open naad vast. Keer de hoes en schuif een binnenkussen (70 x 70 cm) erin.

Je kan ook zpaghetti naalden en garen gebruiken, wel even een proeflapje maken en de aangegeven maat breinaald gebruiken. Voor zpagetti heb je extra dikke naalden nodig.

TIP 1 : breien met gewoon lint
TIP 2 :
voor nog meer lintgaren, klik hier
TIP 3 :
(zie afbeelding) prachtig gerecycled zijden lintgaren in prachtige kleuren …………. en voor nog meer unieke breigarens, klik hier

 BRON foto: store.darngoodyarn.com

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Bernadette juli 31, 2012 - 10:35 am

Wat een leuk idee en wat een origineel kussen gaat dat worden. En het gaat dan ook nog eens snel voor uit met zulke dikke naalden. Jammer dat de link van de gerecyclede zijden linten het niet doet. Ik had zo graag geweten hoe ik dat moet doen.

Reageer
Elenea juli 31, 2012 - 11:03 am

@Bernadette. Ik heb de link(s) weer geactiveerd. Dank voor je melding. Als je op de afbeelding klikt kom je ook bij de website met het prachtige gerecyclede zijden lintgaren.
Als je de tijd hebt en geduld, kan je natuurlijk ook zelf het lintgaren maken. Je scheurt voorzichtig (met de vleug mee) repen stof uit (oude) zijden bloeses. Naai de repen aan elkaar vast met luchtige steken en goed aan- en afhechten.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com