U bevindt zich hier: Home » moeders » Kinderen met iPad en zonder boeken naar school

Kinderen met iPad en zonder boeken naar school

Geschreven door Elenea
In Nederland zijn ontwikkelingen op het gebied van het gebruik van de iPad in het onderwijs te weten de Schooltas App voor iPad van ThiemeMeulenhoff.
Bijna álle vierduizend educatieve uitgaven van ThiemeMeulenhoff zijn voor het voortgezet onderwijs omgevormd tot e-boek. Momenteel zetten meer dan 100 docenten op 6 pilot-scholen zich in om, dagelijks samen met hun leerlingen, het leren opnieuw uit te vinden.
Een eerste stap in die ontwikkeling was dat docenten en leerlingen aantekeningen en links kunnen ‘prikken’ in hun e-boek. Zogeheten Prikkers zijn te delen met anderen en ook te waarderen (‘liken’). Afgelopen september is deze mogelijkheid aan Schooltas toegevoegd.

Nu, vier maanden later, hebben leerlingen en docenten al zo’n 15.000 Prikkers in de e-boeken gezet.

Nieuwe didactische werkvormen
Met het gebruik van een tablet in de klas ontstaan er geheel nieuwe didactische werkvormen: zo kunnen leerlingen zelf lesmateriaal en video’s opzoeken en zelf filmpjes maken. Martijn Luijks, uitgever van ThiemeMeulenhoff: “We merken dat door het gebruik van een iPad in de klas een nieuw speelveld voor leren ontstaat dat we samen met docenten en leerlingen willen ontdekken. De ontwikkeling gaat gepaard met het traditionele boek als veilig vangnet, dus er is weinig risico.
Stukje bij beetje voegen we leerfunctionaliteiten aan de e-boeken toe, zodat we stapsgewijs en mét directe input van de gebruikers, gezamenlijk echt tot ander, beter onderwijs kunnen komen.”

iKlassen
Steeds meer scholen gaan starten met iKlassen; klassen waarbij elke leerling thuis en op school de beschikking heeft over een device. Dat kan een tablet, pc of een laptop zijn.

Partners
Tijdens presentaties en via de website thiememeulenhoff.nl/schooltas legt ThiemeMeulenhoff de uitnodiging neer om partner te worden in de ontwikkeling van de Schooltas app en het gebruik van de iPad in de klas.
Inmiddels zijn onderzoekers, implementatiebureaus, onderwijs experts en natuurlijk docenten, leerlingen en directies betrokken bij Schooltas: allemaal met dezelfde drive: beter onderwijs.

ThiemeMeulenhoff
ThiemeMeulenhoff is één van de grootste educatieve uitgeverijen van Nederland en ontwikkelt lesmaterialen voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs & volwasseneneducatie en hoger onderwijs. ThiemeMeulenhoff is de eerste Nederlandse uitgever die al haar lesboeken voor voortgezet onderwijs aanbiedt op de iPad.

 

BRON foto: fotograaf Guus Schoonewille

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com