U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Eens iets anders op vakantie

Eens iets anders op vakantie

Geschreven door Elenea

Sta je weer voor de moeilijke keuze waar op vakantie te gaan dit jaar? Heb je alle middellandse zeestranden al eens bezocht? Tijd om eens een aantal andere opties te overwegen! Met een beetje inventiviteit haal je veel meer uit je vakantie.

Actieve vakantie
Actieve vakanties zijn de laatste jaren erg populair. Vooral in de bergen van midden Europa (Oostenrijk, Hongarije, Slovenie, Italië, etc.) worden veel sportieve vakanties aangeboden. Je kan op zo’n trip allerlei (water)sporten uitproberen die je in Nederland niet kan doen, zoals bergbeklimmen, kayaken, canyoning, hydrospeeden en speleologie. Er zijn verschillende moeilijkheidsniveaus, dus geschikt voor alle leeftijden. De echte die-hards overnachten in tenten, maar voor families met kinderen is een bungalow vakantie meer aan te bevelen.

Cruise
Hoewel de cruise misschien nog steeds geassocieerd word met gepensioneerden, wordt dit soort vakantiereis ook steeds populairder bij jongere mensen. Dit is de ideale soort vakantie voor als je veel verschillende plekken wilt zien, maar niet veel wilt reizen. Overdag bezoek je de mooiste steden en/of eilanden en ’s avonds vermaak je jezelf prima op het cruiseschip. Deze zijn namelijk van alle mogelijke entertainment voorzien, zoals een theater, casino, bioscoop en meerdere restaurants.

Het hoge noorden
De meeste Nederlanders denken bij vakantie meteen aan de zonnige zuidelijke regio’s. Maar ook in het hoge noorden is het prima vertoeven. Natuurliefhebbers halen hun hart op in Denemarken, Noorwegen, Zweden en IJsland. De landen staan dan misschien wel bekend als duur, maar wanneer je kiest voor (een rondreis langs) chalets valt dit reuze mee.

Creatieve vakantie
Ben je meer het creatieve type dan een actieveling? Dan is er ook voor jou een hoop mogelijk. Heb je wel eens gedacht aan een cursus schilderen in Italië? Of koorzingen in Frankrijk? Of misschien ga je liever schrijven of boetseren? Wat je hobby ook is, er is wel een mooie bestemming voor. De ideale manier om tot rust te komen.

Hopelijk ben je door dit artikel geïnspireerd om eens wat bijzonders te doen met je vakantie! Lees meer bij bungalowvakantie.net

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com