Gerelateerde artikelen

 • Stickers voor in het interieur zijn populair Stickers voor in het interieur zijn populair
 • Lampenkap frame nieuwe look geven met repen kant en lint Lampenkap frame nieuwe look geven met repen kant en lint
 • Tips voor een lange autorit tijdens zomervakantie Tips voor een lange autorit tijdens zomervakantie
 • Kinderen vermaken tips en weetjes Kinderen vermaken tips en weetjes
 • Samen zijn en elkaar ruimte geven en nemen Samen zijn en elkaar ruimte geven en nemen
 • Sieraden maken met handige tangen tip Sieraden maken met handige tangen tip
hobby

Tips keyboard kopen en spelen

Ben jij een muziek- en instrumentliefhebber met een voorliefde voor de toetsinstrumenten, dan is het een uitdaging om te leren spelen op een vleugel of een keyboard. Een vleugel kopen is dan ook een achte aanrader, ongeacht dat deze flink aan de prijs is en veel ruimte nodig heeft.
Overwegingen om een keyboard aan te schaffen:

 • een keyboard is een stuk goedkoper dan een vleugel
 • een keyboard neemt minder ruimte in beslag
 • een keyboard kan met koptelefoon bespeeld worden
 • ga naar een winkel en beluister een instrument, beter nog, neem een paar proeflessen. Dan pas kun je een goede keuze maken.
 • het keyboard heeft een enorme diversiteit. Een goed keyboard heeft vaak tientallen of zelfs honderdtallen verschillende instrumenten en klanken die je zeer goed kan mengen. Je kan bijvoorbeeld een geheel nummer opnemen met het keyboard. Je speelt de melodie bijvoorbeeld in als “piano”, deze neem je op en vervolgens neem je een drumstel erover heen op. Zo kun je helemaal los met slechts 1 apparaat.
 • Nog meer nuttige informatie keyboard kopen

De klank
Hoewel de klank van een keyboard niet in de buurt komt van het volle geluid van een vleugel is het toch goed aan te horen, vooral als je in het hogere segment komt. Misschien heb je het al gemerkt maar ik kijk tegen het keyboard aan als een instrument waar je de creativiteit de loop kan laten. Hoewel het instrument minder geschikt is voor serieuze optredens en voor precieze en volle klanken, is het keyboard een leuk instrument.

Met dank voor deze informatie aan de beheerder van
hetbuitenleven.wordpress.com, Nina Kroest.
Zij is ben ik erg actief op het internet.
Vragen en commentaar zijn van harte welkom!

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?