Gerelateerde artikelen

  • Lampenkap frame nieuwe look geven met repen kant en lint Lampenkap frame nieuwe look geven met repen kant en lint
  • Letters mozaieken voor thuis of tijdens feest Letters mozaieken voor thuis of tijdens feest
  • Kaars kleuren door dippen in vloeibare was Kaars kleuren door dippen in vloeibare was
  • Dieren fotograferen handige tips en weetjes Dieren fotograferen handige tips en weetjes
  • Grote tas maken van oude deken voor strand en logeren Grote tas maken van oude deken voor strand en logeren
  • Zelf menukaart maken online dus direct klaar Zelf menukaart maken online dus direct klaar
hobby

Wie niet rijk is moet creatief zijn

Via de email kreeg ik een inspirerende tekst van Henk en Anna. Deze tekst wil ik graag met jullie delen, omdat dit de dingen zijn die het leven waardevol en aangenaam maken.

Zij hebben gekozen voor de optie dat er één buitenshuis werkt en de ander ‘altijd’ thuis is voor de kinderen, dus dan is het inkomen niet altijd toereikend om nieuwe dingen te kopen, of dingen die ‘in’ zijn.
Gelukkig zijn zij gezegend met een paar goede handen en een creatieve geest, zodat zij toch de kinderen iets ‘nieuws’ kunnen geven, kleding kunnen herstellen en/of verfraaien, zelf kadootjes kunnen maken en zelf het huis kunnen opknappen.
Op de site Maryc.com staan hier een voorbeelden van, om ons te inspireren.

Omdat het leuk is om kleding met een borduurwerkje te kunnen fraaien hebben zij zich ook toegelegd om patroontjes te bedenken, uit te tekenen en met de computer om te zetten (digitaliseren) naar een patroontje dat gelezen kan worden door een borduurmachine. Omdat zij die patroontjes willen delen, kun je op de site een aantal door Henk en Anna bedachte patroontjes gratis downloaden, zodat je, wanneer je een borduurmachine hebt, er zelf plezier aan kunt beleven.
Inmiddels is er ook een pagina waar je wat uitgebreidere patroontjes kunt kopen. Ook kunnen ze een kruissteekpatroon van jouw portretfoto voor je maken.

Omdat Anna een link heeft met het onderwijs, is ze bereid om alle dingen die op de site staan via email of via de site uit te leggen. Zo wordt er op de site ook de diverse borduurtechnieken middels foto’s uitgelegd. Maar ook van de werkstukken die op de voorbeeldenpagina staan wil ze best uitleggen hoe zoiets gemaakt wordt, zodat anderen het ook kunnen maken. Want er zijn meer gezinnen zoals zij, die iedere euro om moeten draaien.
En zo helpen we elkaar weer, want het motto is: wie niet rijk is moet creatief zijn.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?