U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Hoe zeephanger zeepketting maken

Hoe zeephanger zeepketting maken

Geschreven door Elenea

Hoe zeephanger zeepketting makenHoe zeephanger zeepketting maken. Decoratief en het ruikt lekker. De ruige zeephanger op de bovenstaande afbeelding is gemaakt van speciale zeep op basis van olijolie en aan een ruw stukje touw geregen.

Hoe zeephanger zeepketting maken

Je koopt deze stukken zeep en snij ze voorzichtig (met een warm mes) in blokjes. Koop een stuk ruig touw en rijgen maar met er tussen knopen in het touw. Lus aan de ene kant om hem op te hangen en een flinke knoop aan de onderkant. Ik vind hem geweldig.

Maar je kan met de kids ook een zeephanger, soap on a roep, maken voor in de kledingkast, badkamer of toilet. Zeephangers kun je maken van kant-en-klare stukjes zeep maar het is natuurlijk veel leuker om zeepjes in vormpjes te gieten en om kleine zeepjes te maken die je zelf leuk vindt. Leuk om samen met je kinderen te doen.

Benodigdheden : stukken zeep, kleine koekjes uitsteker of kleine vormpjes, water, lint en kralen of bedels.

  1. Koop enkele goedkope stukken zeep en ga deze raspen. De kinderen kunnen hier goed bij helpen
  2. Doe alle rasp in een bakje en zet een bakje water klaar
  3. Geef ieder kind een vormpje (uitsteker) en laat de rasp met een beetje vochtige vingers in het vormpje doen. Laat de kids het goed aandrukken, zodat het aan elkaar gaat plakken, stevig in het vormpje duwen tot een stevige massa.
  4. Laat het goed drogen
  5. Nu kan je er een zeephanger mee maken. Steek met een naald door de zeepjes of boor er voorzichtig een ruim gaatje in met een houtboortje. Rij de zeepjes aan een lint en wissel af met grote kraal of bedel. Lusje aan de ene kant om op te hangen en aan de onderzijde een grote kraal of dikke knoop.
Kant en klare zeepjes kopen om zeephanger te maken en nog veel meer materialen en alles te bestellen bij dezeepzolder.nl

Wat je nodig hebt voor het zelf gieten van de zeepjes, lees je bij leerwiki.nl/Van_Gietzeep_tot_Zeephanger

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com