Gerelateerde artikelen

  • Unieke collages van creatieve vormgeefster Unieke collages van creatieve vormgeefster
  • Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie
  • Wolplamuur is wolvuller voor sokken en meer Wolplamuur is wolvuller voor sokken en meer
  • Kunst maken van oud hout met voorbeeld foto Kunst maken van oud hout met voorbeeld foto
  • Stoffen schilderijen magisch en verrassend Stoffen schilderijen magisch en verrassend
  • Creatief boek maken als herinneringsboek Creatief boek maken als herinneringsboek
eropuit

Kunstwerken van Rietveld in Utrecht ervaren

Ik denk dat bijna iedereen wel eens van ‘een Rietveld’ heeft gehoord, een meubelstuk ontworpen door Gerrit Thomas Rietveld. Niet alleen maakte hij meubels, hij heeft ook huizen ontworpen.  Rietveld bouwde in Utrecht 934 woningen in een periode van veertig jaar, waaronder de Garagewoning aan de Waldeck-Pyrmontkade, een van de vroegste prefab betonconstructies. De Rietveldcollectie van het Centraal Museum en de Utrechtse bouwprojecten van Rietveld zijn tegenwoordig het reisdoel van talloze kunst- en architectuurliefhebbers uit de hele wereld.

In het Rietveld Schröderhuis zijn veel originele meubelen van Rietveld te zien, bijvoorbeeld de zigzagstoel, de zogenaamde ‘militaire stoel’ en natuurlijk de beroemde rood-blauwe stoel. In deze set een selectie van de meubelen in het huis. Je kunt de kunstwerken van Rietveld in Utrecht ervaren, je kunt je zelfs inschrijven voor de Rietveldroute, die je langs zijn bekendste werken brengt.
Uiteraard kun je extra informatie over Rietveld en zijn werk vinden bij rietveld-schroederhuis

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nCAU4iA39Ug&feature=fvst[/youtube]