U bevindt zich hier: Home » eropuit » Tropenmuseum Junior beste kindermuseum ter wereld

Tropenmuseum Junior beste kindermuseum ter wereld

Geschreven door Elenea

Het tropenmuseum Junior is winnaar van de Children’s Museum Award, een prijs die voor het eerst is uitgeschreven. Het Tropenmuseum Junior won van 28 kandidaten, verspreid van Noorwegen tot de Filipijnen, van Spanje tot Singapore.

De hoge mate van creativiteit en effectiviteit van de tentoonstellingen gaven de doorslag en de werkwijze van Tropenmuseum Junior is al jaren een model voor andere musea en museumprofessionals. Bij Tropenmuseum Junior voelt de bezoeker zich onderdeel van de tentoonstelling. Het bezoek is een leerzame, leuke en lonende ervaring.”

Het Tropenmuseum Junior is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en raakt jong publiek in hoofd én hart met kennis over culturele diversiteit. De laatste tentoonstellingen gingen over China, Mumbai-India, Iran, Ashanti-Ghana en Bolivia.
Onder begeleiding van medewerkers uit de cultuur, brengen kinderen de tentoonstelling tot leven. Ze worden onderdeel van de tentoonstelling; Tropenmuseum Junior spreekt dan ook niet van bezoekers maar van deelnemers. In een betoverende vormgeving gaan kinderen zelf aan de slag met de collectie, die speciaal voor de tentoonstelling is verzameld. Er is veel te zien en te ontdekken: de interdisciplinaire methode zorgt voor een zinnenprikkelende totaalervaring.

Nieuwe tentoonstelling MixMax Brasil opent in oktober 2012
Zet in je agenda, want op dit moment is Tropenmuseum Junior gesloten voor publiek en druk bezig met de opbouw van de nieuwe tentoonstelling MixMax Brasil die medio oktober 2012 opent. Deze tentoonstelling komt mede tot stand dankzij steun van het Ministerie van Cultuur van Pernambuco, Brazilië.

Meer lezen bij tropenmuseum-junior.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com