U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Babykleding niet meer traditioneel Blauw en Roze

Babykleding niet meer traditioneel Blauw en Roze

Geschreven door Elenea

Je gelooft het of niet, maar er is onderzoek gedaan naar de trends en koopgedrag van babykleding. Het GfK heeft onderzoek gedaan onder ouders van verschillende leeftijden en het resultaat dat er het meest uitsprong heeft niets te maken met pasvorm, warmte of andere praktische zaken. Nee, het heeft te maken met de kleur van de kleding van het pasgeboren kind. Babykleding is tegenwoordig namelijk niet meer traditioneel blauw en roze. Jonge ouders blijken het meest kritisch te zijn op de kleuren van de babykleding. De meeste ouders zeggen behoefte te hebben aan babyartikelen die anders zijn dan anders, die opvallen, maar die daarnaast ook nog eens nuttig zijn.

84% van de ouders is ruim tevreden over het aanbod van babykleding, al vinden veel twintigers het aanbod niet veelzijdig genoeg. 36% van de jongere ouders missen vooral stoere, hippe en uitgewerkte babykleding , 34% wil kleurrijke, vrolijke en eigenwijze babykleding en 10& zoekt vooral praktische/functionele kleding voor hun kind. Slechts 4% zoekt juist meer ingetogen kleertjes. Volgens het onderzoek is dan ook dat het van de ouders wel wat stoerder mag als het gaat om babykleding.

Babykleren worden vooral door twintigers gekocht (67%), gevolgd door dertigers (49%) en hoger opgeleiden (44%). Lager opgeleiden en veertigers en vijftigers kopen relatief minder vaak babykleding. Wat daar precies de reden van is blijkt niet uit dit onderzoek. Ook blijkt dat shoppen voor babykleding een echte vrouwen aangelegenheid is. Vaders zijn niet terug te vinden in de baby winkels, 72% van de mannen zegt nog nooit in een baby winkel te zijn geweest. Dat betekent dat winkels zich het beste op jongere, hoger opgeleide vrouwen kunnen richten omdat die het meeste winkelen voor babykleding.

Je hoeft echter niet per se op pad. Voor alle moeders (en vaders!) heeft Zalando.nl heeft een compleet nieuwe babywinkel geopend waar je allerlei soorten babykleding kunt kopen. Zowel roze, blauw en allerlei andere kleuren!

Lotte

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com