U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » De Floriade eindelijk terug en met korting bezoeken

De Floriade eindelijk terug en met korting bezoeken

Geschreven door Elenea

We hebben er tien jaar op moeten wachten, maar vanaf 5 april 2012 is het eindelijk weer tijd voor de Floriade. De Nederlandse tuinbouwtentoonstelling vindt dit jaar plaats in Venlo en beschikt over maar liefst 66 hectare grond. Genoeg ruimte om je een hele dag te vermaken dus. Met deze  Floriade Korting is zo’n dagje in de natuur bovendien heel voordelig.

Voor de Floriade in Venlo is flink uitgepakt, het is namelijk niet één tentoonstelling, het zijn er vijf in één! Vijf aparte werelden dus, waar allemaal wat anders te beleven is.

Ontdekking
Ontdek hoe de bloemen en planten je gemoedstoestand beïnvloeden en wat ze met je gezondheid doen. In de volgende wereld ontdek je juist hoe de natuur bijdraagt aan de economie en via een korte wandeling door een bos komt je in een strakke wereld terecht waar alles juist draait om inventiviteit en vernieuwingen. Verder bezoek je natuurlijk ook de wereld vol tuinen die zijn ontworpen door bekende architecten en creatievelingen met een oog voor groen. Daar doe je bijvoorbeeld inspiratie op voor je eigen tuin! Ten slotte mag je ook de laatste wereld, die van de wereldkeuken, entertainment en shows, niet overslaan. Daar proef je namelijk niet alleen van Nederland, maar bijvoorbeeld ook van Pakistan, Italië en Jemen!

Vogelvlucht
De meest bijzondere, of in ieder geval de hoogste attractie van de Floriade 2012 is ongetwijfeld de 70 meter hoge innovatietoren. Via een hypermoderne brug en de hoge toren kom je binnen op de Floriade in een wereld waar groen, natuur en smaken al je zintuigen prikkelen. Wil je na je bezoek het park ook nog eens vanuit de lucht bekijken, vergeet dan niet een ritje te maken in de 32 meter hoge kabelbaan. 42 cabines geven je zo een uniek kijkje op het park. Bovendien is het de grootste kabelbaan van Nederland.

Symbool
De Floriade wordt al sinds 1960 georganiseerd, en is doorgaans het wachten waard. Overal waar het evenement neerstrijkt verrijzen namelijk bijzondere gebouwen en voorzieningen. Zo werd voor de Floriade van 1972 in Amsterdam het Amstelpark aangelegd en onder meer voorzien van een spoorlijn en rosarium. Een bekender voorbeeld van vroegere inspanningen is de Euromast in Rotterdam. Die werd in 1960 voor de eerste editie van de Floriade gebouwd en is nog steeds het trotse symbool van de stad.

Bron: Floriade

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com