U bevindt zich hier: Home » hobby » Spelletje blikken gooien met punten

Spelletje blikken gooien met punten

Geschreven door Elenea

Vijftien blikken beschilderen met de nummers 1 t/m 15. Zorg ervoor dat er geen scherpe randen aan de blikken zitten en dat de blikken in elkaar passen, dan heeft het niet veel bergruimte nodig.
De goed afgewassen blikken eerst met witte grondverf bewerken. Schrijf op plakfolie de getallen 1 t/m 15 met grote letters. Knip die netjes uit en plak ze op de gedroogde blikken. Schilder nu met een lak de blikken in één of meerdere kleuren. Na het drogen kan je de plakfolie verwijderen en komen de smetteloos witte cijfers tevoorschijn.

De onderste 5 blikken zijn de nummers 11 t/m 15 en dat zijn de normale literblikken. Daarbovenop staan de iets kleinere blikken 7 t/m 10. De blikken 4, 5 en 6 zijn weer wat kleiner en passen in de vorige rij. De nummers 2 en 3 zijn smalle hoge worstenblikken en 1 is een klein blikje.

Het tellen van de punten die op de blikken staan die omver zijn gegooid is een goede oefening voor de kinderen om te rekenen. Voor de jongste kinderen zijn 10 blikken voorlopig voldoende.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com