U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Schoolgaande kinderen en op zoek naar nieuwe baan

Schoolgaande kinderen en op zoek naar nieuwe baan

Geschreven door Elenea

Je bent er even tussenuit geweest. Toen de kinderen op komst waren wilde je er graag volledig voor ze zijn, waardoor je er voor hebt gekozen om je carrière tijdelijk te pauzeren. Maar tijd gaat snel! En in een oogwenk zijn je kleine spruiten opgegroeid tot vrolijke kleuters. De eerste echte schooldag is aangebroken…

Nu de kinderen op school zitten heb je ze zelf niet meer de hele dag onder je hoede. Er komt weer tijd vrij voor andere dingen. En bij veel moeders is dat het moment waarop het weer begint te kriebelen: Ik zou wel weer aan de slag willen met een nieuwe baan!

Doordat je een paar jaar niet hebt deelgenomen aan het arbeidsproces is er een “gat” in je cv ontstaan. Nu hoeft geen probleem te zijn. Maar voor sommige herintredende moeders (én vaders, natuurlijk) kan dit een behoorlijke drempel opwerpen in de zoektocht naar werk. Werkgevers kunnen er huiverig voor zijn om een herintreder aan te nemen. “Haar kennis is vast niet meer up to date…” Of “Is ze na zo’n lange onderbreking nog wel gemotiveerd…?” Of “Ze zal vast veel gaan verzuimen i.v.m. de zorg voor de kinderen…” Het zijn veel gehoorde, geheel onterechte, aannamen waardoor het voor herintredende moeders soms lastig kan zijn om aan een nieuwe baan te komen.

Uitzendorganisatie Luba beschikt over de gespecialiseerde afdeling Luba voor Herintreders. In tegenstelling tot wat vaak het geval is, beschouwen wij bij Luba voor herintreders een tijdelijke onderbreking van de loopbaan niet als een onoverkomelijk nadeel. Wij begrijpen dat mensen (vaak jonge ouders) soms nu eenmaal een dergelijke keuze moeten maken.

Omdat herintredende ouders te maken hebben met de zorg voor jonge kinderen, zoeken wij altijd naar werk met gunstige arbeidsvoorwaarden. Parttime werk, flexibele uren, werken op afstand, aanwezigheid van kinderopvang op de zaak. Alle benodigde opties worden hierbij bekeken. Wie via Luba voor Herintreders weer opnieuw aan de slag gaat komt tevens in aanmerking voor een aanvullende opleiding of cursus die past bij je nieuwe baan.

Geïnteresseerde werkzoekende herintreders kunnen zich vrijblijvend persoonlijk laten voorlichten op een van onze Luba Uitzendbureau vestigingen. De koffie staat altijd klaar!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com