U bevindt zich hier: Home » moeders » Verhuiskaart knutselen voor en met de kinderen

Verhuiskaart knutselen voor en met de kinderen

Geschreven door Elenea

Verhuizen is een spannende tijd voor ouders maar natuurlijk ook voor de kinderen. In veel gevallen moeten zij toch afscheid nemen van de vriendjes en vriendinnetjes waar ze dagelijks op straat mee spelen. Daar kijken ze vaak enorm tegen op.  Om ervoor te zorgen dat het contact niet helemaal verwaterd is het leuk deze kids een zelfgemaakte verhuiskaart te sturen. Tegelijkertijd kan dit ook als een uitnodiging dienen om de nieuwe woning een keertje te bezichtigen. Je kunt hier natuurlijk standaard verhuiskaarten voor gebruiken maar het is leuker als je zelf verhuiskaartjes in elkaar knutselt.

Op het internet zijn verschillende leuke manieren om creatieve kaarten maken. Een erg leuke kaart is de Pop-up kaart. Dit klinkt heel ingewikkeld en zo ziet er ook uit maar het is bijzonder makkelijk te maken. Een pop-up kaart is een kaart waarvan plaatjes in het midden bewegen als je de kaart opent. Dit geeft een extra dementie aan de kaart en zorgt voor een grote verrassing.

Het maken van zo’n kaart is eenvoudiger dan het in eerste instantie lijkt. Op de vouw in de kaart plak je een rechthoekig strookje waaraan een plaatje vast zit. De rechthoek is plat gevouwen als de kaart dicht zit en zorgt ervoor dat het plaatje omhoog komt als de kaart open gaat. Voor een verhuiskaartje kan je bijvoorbeeld een nieuw huis tekenen met een pop-up trapje naar de voordeur.

Als je zelf kaarten maakt kun je natuurlijk grapjes in de kaart verwerken die van toepassing zijn op de ontvanger. Die ziet hoeveel moeite er is gedaan om zo’n mooie kaart te maken. Door het knutselen heb je als moeder de tijd om met je kind te praten en kan je het hebben over alle heftige veranderingen die de komende tijd te wachten staan. Al met al een gezellig bezigheid met een geweldig resultaat.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com