U bevindt zich hier: Home » actueel » Flexibele vakantiedagen op de basisschool

Flexibele vakantiedagen op de basisschool

Geschreven door Elenea

Iets meer flexabiliteit in de leerplicht zal veel irritaties voorkomen. Té starre regels geven weerstand bij ouders. Ruimte voor overleg binnen de afgesproken regels, lijkt me een prima stap in de goede richting.
Op maximaal tien basisscholen mogen ouders aan het begin van het schooljaar met de school afspreken wanneer ze met vakantie willen. Minister Van Bijsterveldt start met deze scholen een proef, die in september 2012 begint en drie jaar zal duren.

Voorwaarde is dat de scholen niet afwijken van het minimale aantal lesuren van 7520 uur in acht jaar. Ze mogen dat ook doen door les te geven in de zomer, als andere scholen dicht zijn. Als de leerlingen aan het eind van de basisschool maar de kennis en vaardigheden hebben die de wet voorschrijft.

Van Bijsterveldt: “Als ouders en scholen in goed overleg de zomerperiode willen gebruiken voor lessen dan moet dat kunnen, mits dat bijdraagt aan de prestaties van leerlingen.”

In september 2015 weten we meer …….. dus nog wel even geduld !!!!!

Lees meer bij nos.nlproef-met-flexibele-schoolvakanties

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com