U bevindt zich hier: Home » eropuit » Open dagen bij kwekerijen en prachtige tuinen

Open dagen bij kwekerijen en prachtige tuinen

Geschreven door Elenea

Stokrozen-Hortensia-Hemerocallis-Bamboe Dagen met Speciaal Open Weekend. Voor een speciaal Open Weekend gedurende de gehele maand juli kan je elke vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur terecht in Espel, Rutten en Creil voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op twee prachtige kwekerijen.

  • In De Stekkentuin Noordermiddenweg 13 te Espel kan men genieten van de  meer dan 200 Stokrozen in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan. In de tuin vindt men 100 verschillende Hortensia’s. Door de strenge vorst in februari is de bloei mindere uitbundig, maar meestal toveren zij de schaduwborders om in een waar kleurenpalet. Natuurlijk vindt men ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin. Doorlopend schilderijen expositie.
  • In de showtuin van Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten Ruttensepad 7²  te Rutten staan ruim 1100 soorten Hemerocallis in hun volle glorie te pronken.
    De kwekerij sleept elk jaar diverse prijzen in de wacht op Bingerrden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).
  • In de tuinen van Bamboe Kwekerij Indo Suka Creilerpad 19 te Creil kan men langs de 75 soorten bamboe wandelen, die daar allemaal zijn aangeplant. Er is tevens een groot assortiment import artikelen uit Indonesië te vinden. Ook kan men zich hier inschrijven voor diverse rondreizen o.a. naar Bali.

Deze tuin en kwekerijen zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto b.v. parkeren bij De Stekkentuin parkeren. Via de Bamboekwekerij fietst u dan naar kwekerij Joosten en dan weer terug naar De Stekkentuin: dit rondje is ongeveer ongeveer 20 km.

Entree De Stekkentuin: € 2,50 p.p en de entree kwekerijen: gratis.
Meer info bij :

Bijzondere plantencollecties in uitgekiende kleurrijke harmonieuze borders, stijlvolle vijvers met oog voor detail, strak geschoren hagen, gezellige prieeltjes en zitjes: u komt het allemaal tegen in deze bijzondere poldertuinen, die totaal  verschillend zijn van elkaar.
Hier vindt u nog rust en ruimte in een gemoedelijke sfeer.

Deze tuinen zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto b.v. in tuin 1 parkeren.
Van tuin 1, via tuin 2, naar tuin 3 en tuin 4 terug naar tuin 1,  is ongeveer 19 km.

Deelnemende tuinen zijn:
** De Stekkentuin  te Espel
** De Tuinen van Lipkje Schat te Bant
** De Goldhoorn Gardens  te Bant
** De Pegasushof te Bant

In De Stekkentuin kan men een schilderijen expositie bezichtigen en kennismaken met de schilderessen, die ter plekke aan het werk zijn.
Ook zullen er enkele andere standhouders aanwezig zijn.

– Koffie/thee verkrijgbaar
– De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk
– Ruime parkeergelegenheid.
– Entree: € 2,50
– Open van 10.00 – 17.00 uur

Meer info: 0527 271327 of  wies@destekkentuin.nl   of  www.destekkentuin.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com