U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Nice in Frankrijk ontdekken

Nice in Frankrijk ontdekken

Geschreven door Elenea

Het lijkt wellicht een cliché, maar Nice heeft iets te bieden voor iedereen. Wat weten we van Nice? Dat het de hoofdstad van de Cote d’Azur is, je er heerlijk kan zonnen op de kiezelwitte stranden en een duik kunt nemen in de azuurblauwe zee. Wat je misschien nog niet wist, is dat Nice veel meer dan dat is. Hier volgen 5 andere redenen waarom je Nice bezocht moet hebben!

1. Bijzondere kunst
Wist je dat ook kunstliefhebbers hier hun hart op kunnen halen? Je vindt in Nice namelijk een aantal zeer bijzondere museums zoals het Matisse Museum, maar ook vele interessante kunstgalerieën waar je ogen te kort komt.

2. Bloemenmarkt
Nog een plek waar je urenlang rond kunt struinen zonder je te vervelen is de bloemenmarkt in Cours Selaya. Niet alleen kun je hier bloemen kopen, maar van alles en nog wat. Op maandagen vind je er bijvoorbeeld een vlooien- en antiekmarkt, dus het is aan te raden genoeg kleingeld op zak te hebben!

3. Haven
De haven van Nice is niet groot maar je kijkt er je ogen uit. Hier vind je, naast de vissersbootjes en plezierjachten, ook de ferry naar Corsica en Sardinië. De haven bevindt zich in het hart van Nice en je vindt hier vele leuke (vis)restaurantjes maar ook de beste nigthclubs.

4. Oude stad
Met zijn smalle, schaduwrijke straatjes, gezellige pleintjes, kleurrijke markten, barokke kerken en wirwar van pastelkleurige huizen doet Vieux Nice (het oude gedeelte van Nice) aan zoals het er twee eeuwen geleden uitzag. Laat de tijd voor wat het is en struin langs winkels, kraampjes en knusse restaurantjes terwijl je geniet van een lekker ijsje.

5. Romeinse Ruines
Vroeger was Nice een thuis voor de oude Romeinen, en vandaag de dag is dit nog steeds te zien aan de ruïnes van een Romeinse arena en badhuizen. Ook vind je hier het archeologisch museum, waar een interessante tentoonstelling te zien is over het gebied zoals het vroeger was.

Ook nieuwsgierig geworden naar deze veelzijdige Franse stad en wil je er deze zomer nog naar toe? Kijk dan hier voor een goed hotel in Nice.

 Lotte 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com