U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Vliegreis met kinderen, tips vliegen met kinderen

Vliegreis met kinderen, tips vliegen met kinderen

Geschreven door Elenea

Er zullen vele gezinnen zijn die niet aan een vliegreis beginnen, omdat ze verwachten dat dit één groot drama wordt. Doemscenario’s dringen zich op: jengelende kinderen die niet stil kunnen zitten, zeuren, andere passagiers lastig vallen of verdwalen op het vliegveld. Dit alles is heel goed te vermijden wanneer je de juiste voorbereidingen treft. Als je overal op voorbereid bent, weet je hoe je hier op in kunt spelen en ervoor moet zorgen dat een vliegreis zowel voor jullie gezin als voor medepassagiers zo aangenaam mogelijk verloopt: vanaf het moment dat je vertrekt tot bij aankomst in je hotel in Parijs, Madrid, of zelfs verder weg.

Op alles voorbereid
Zorg dat je alles bij de hand hebt wat je nodig kan hebben. Denk dus aan het favoriete speelgoed van de kinderen. Uiteraard is het niet mogelijk om alles in de handbagage mee te nemen, dus laat het kind meebeslissen over welke knuffel of wat voor spelletje er in de handbagage gaan en wat in de koffer mag. Leg uit dat ze met al het speelgoed kunnen spelen zodra ze op de plek van bestemming zijn. Zo hebben ze direct iets om naar uit te kijken. Iets te eten en drinken is ook handig om bij de hand te houden, net als een vestje of jasje voor in het vliegtuig waar het vaak aan de frisse kant is.

Praat me je kind!
Leg voordat je de deur achter je dicht trekt goed uit wat er gaat gebeuren. Zo komt je kind niet voor (grote) verrassingen te staan waardoor het ontspannen en vrolijk op pad gaat. Zeg dat jullie eerst met de auto naar het vliegveld rijden, en vertel ongeveer hoe het er op het vliegveld en in het vliegtuig zelf aan toe gaat. Laat ook duidelijk weten aan je kind wat je van hem of haar verwacht en stel eventueel een beloning voor op de plaats van bestemming, met de voorwaarde dat het zich lief gedraagt tijdens de reis. Ook kun je afspraken maken over wat te doen wanneer het verdwaalt of jou kwijt raakt.

Ontspan en geniet!
Ten slotte is het ook belangrijk dat je zelf ontspant en geniet van de vakantie met je gezin! Uiteindelijk is een vakantie iets plezierigs. Indien je al gespannen vertrekt zal dit een negatieve uitwerking op de kinderen hebben en begin je meteen al op een vervelende manier.Vergeet dus niet om het allerbelangrijkste ingrediënt voor een geslaagde vakantie mee te nemen: je goede humeur!

Lotte

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com