U bevindt zich hier: Home » eropuit » Reisapotheek, wat neem je mee op vakantie

Reisapotheek, wat neem je mee op vakantie

Geschreven door Elenea

Welke medicijnen neem je mee op vakantie? Natuurlijk de geneesmiddelen die je normaal ook gebruikt en voorzorg medicijnen voor bepaalde kwalen waarvan je weet dat je gezin gevoelig is. Enkele voorbeelden:

  • Pijn en koorts : paracetamol
  • Insectenafweer : (muggen)
  • Tegen jeuk en zwellingen van een insectenbeet : Azaron of Nestosyl-creme (ook pijnstuillend voor lichte brandwondjes)
  • Neusverkoudheid : neusdruppels en Vicks
  • Koortslip
  • Maagklachten : rennie
  • EHBO koffertje
  • Tekenpincet
  • Diarree : Norit
TIPS :
Kwallenbeet
De bleekblauwe kwal met de donkere strepen is gevaarlijk. Bij een (giftige) kwallenbeet kun je het beste de stekels één richting op wrijven met nat zand. Jeuk en pijn kunnen worden verlicht met een anti-jeukmiddel of met azijn. Tegen een eventuele zwelling helpt een koele doek of een zak ijsklontjes. Ben je overgevoelig, direct contact met een arts !!!
Tekenbeet
Een teek is een klein, bruinzwart insect en lijkt nog het meest op een spinnetje. Hij bijt zich vast in de huid en zuigt zich vol met bloed, waardoor het een zwartgrijs bolletje wordt. Na een paar dagen laat de teek los. Binnen 24 uur verwijderen MOET.
Een kleine soort teek (ongeveer 2 mm groot) is in 25 % van de gevallen besmet met een parasiet. een tekenbeet van dit soort kan dus bij mensen de ziekte van Lyme veroorzaken. Verschijn selen zijn : koorts, spierpijn, vermoeidheid of ernstiger hartkloppingen, verlammingen en oogontsteking.
De teek niet verdoven met alcohol, want dan leegt hij zijn maaginhoud  en bestaat de mogelijkheid dat de teek onder de huid in je lichaam verdwijnt.
Vormt zich, na enige tijd, een rode ringvormige uitslag om de beetplek en voel je je grieperig, dan ben je wellicht alsnog besmet.
Behandeling door een huisarts is noodzakelijk.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com