U bevindt zich hier: Home » eropuit » Tips extra genieten van zomervakantie

Tips extra genieten van zomervakantie

Geschreven door Elenea

BRON: free-desktop-backgrounds.net

We willen allemaal zoveel mogelijk genieten van de zomer. Op vakantie, dagjes uit, dagjes in- en om het huis, noem maar op. Hieronder enkele tips om je zomervakantie nog enkele extra heerlijke momenten te geven:

 1. In het voorjaar gebruik je de zelfbruinende creme voor je benen, zodat je de zomer niet hoeft te starten met witte benen. Je hoeft niet bang te zijn dat je benen oranje worden, want de cremes van nu zijn dat stadium al lang gepasseerd.
 2. Reserveer, voordat de zomervakantie begint, vijf dagen voor een natuurlijke ontgifting van het lichaam. De afvalstoffen die door veel eten en weinig bewegen zich opgehoopt hebben in je lichaam kunnen dan snel verdwijnen.
  *** Iedere ochtend drink je alleen een kruidenthee en een glas verse vruchtensap.
  *** En die vijf dagen  gebruik je geen koffie, suiker, alcohol en frisdrank.
  Je zult na die vijf dagen meer energie voelen en meer in balans.
 3. Weet je dat je sneller en egaler bruin wordt na een scrubbeurt. De overtollige dode huidcellen worden al scrubbend verwijderd en maken plaats voor een “baby huidje”. Wel goede zonnecreme gebruiken als je in de zon gaat.
 4. Is het te warm en wil je toch in de zon blijven, uiteraard goed ingesmeerd met zonnebrand, leg dan een nat sjaaltje of natte handdoek in je nek. En natuurlijk regelmatig verversen met koud water.
 5. Vroeger hadden de huisvrouwen de voorjaarsopruiming. Eigenlijk moeten we op een moderne manier deze traditie voortzetten. Want opruimen betekent dat het in je hoofd minder rommelig wordt, dus dan is er ruimte om te genieten van de zomer. Verhuis in de lente in je woning de winterse zaken naar de zolder of schuur. Denk aan dikke kussens, wollen plaids, een dik vloerkleed en winterse kleding. En dat alles komt weer terug als de herfst zich heeft aangekondigd.
 6. Maak tijdens de zomeravonden een avondwandeling. Dat is beter dan voor de televisie zitten en daar komt nog bij, dat er in de zomermaanden weinig te beleven valt met de televisie……………….
 7. Lekker ouderwets, gratis en dicht bij huis. Ga met de kinderen liggend in het gras naar de Hollandse wolken kijken en samen figuren ontdekken in de wolkenpartijen.
 8. Alleen maar barbecuen met een wegwerpbarbecue. Weinig werk en lukt altijd.
 9. Lekker slapen in de zomer doe je onder katoenen lakens. Lekker ouderwets en even weg met dat dekbed.
  Doe een druppeltje lavendelolie op je kussensloop en de slaap komt vanzelf.
  Zo zelf lavendelolie maken of kant en klaar lavendelolie kopen.
 10. Op een warme dag zoek je het water op. Ik bedoel dan niet het (drukke) strand. Maar een rustig gedeelte. Of je huurt in een recreatie- en natuurgebied een bootje (kano,  roeiboot of fluisterboot).
  Vergeet niet een goedgevulde picknickmand en koelbox mee te nemen.
 11. Ben je in het buitenland op vakantie, koop dan in de supermarkt aldaar de heerlijke streekgerechten : olijfolie, kaas, streekwijn, kruidenmix……….. Van alles minimaal twee of drie, want het zijn ook leuke cadeautjes voor het thuisfront.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com