U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Zelf digitaal kaarten maken

Zelf digitaal kaarten maken

Geschreven door Elenea

De afgelopen 10 jaar heeft de tijd niet stil gestaan. Waar we tien jaar geleden nog aan de slag gingen met lijm, crêpepapier, stiften, potloden en stickers, is het tegenwoordig heel makkelijk om digitaal je kaarten te ontwerpen.

Via websites als de PostNL Verhuiskaarten service of andere websites waar je
kaarten kan maken is het mogelijk om je eigen afbeeldingen te uploaden en die per kaart te versturen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een fantastische fotograaf bent, maar als je iets meer wilt knutselen dan kunnen onderstaande tips handig zijn om in gedachten te houden en wellicht toe te passen!

1.       Inspiratie

Als je inspiratie op wil doen voor het ontwerp van je kaart dan kan ik je aanraden om eens een kijkje te nemen op Pinterest. Deze website is een online prikbord waar meer honderdduizenden mensen  afbeeldingen van allerlei website prikken op prikborden met verschillende onderwerpen. Via de zoekfunctie kan je zomaar een tof ontwerp vinden waardoor jij inspiratie op doet voor je kaart en misschien vind je ontwerp wel zo leuk dat je zie wilt gebruiken!

2.       Ontwerp software

Als je creatief wilt zijn op de computer dan heb je wel goede design software nodig. Programma’s zoals Photoshop en Paint.NET hebben enorm veel opties om van jouw kaart een gaaf ontwerp te maken. Zo is het mogelijk om met verschillende lagen te werken, schaduwen aan te passen, delen van foto’s weg te halen en ergens ander weer in te plakken en om rimpeltjes of andere oneffenheden weg te werken. Als je hier tijd in wilt steken dan is het aan te raden om eerst een dag te ‘oefenen’ om alle mogelijkheden van het programma onder de knie te krijgen.

3.       Rechtenvrije afbeeldingen

Als je werkt met afbeeldingen of foto’s die je niet zelf hebt gemaakt dan is het risico al snel groot dat je portretrechten of andere rechten schendt. Het is daarom belangrijk om te weten welke foto’s en afbeelding rechtenvrij zijn. Op compfight.com kan je zoeken naar afbeeldingen waar geen rechten op zitten en die je dus eventueel zelfs commercieel zou mogen gebruiken!

Eva

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Succesvol Trouwen september 25, 2017 - 2:08 pm

Leuk artikel, en bedankt voor de tips! Ik wil zelf ook onze trouwkaarten ontwerpen, dus alle tips zijn welkom.
Groetjes,
Jasmine

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com