U bevindt zich hier: Home » moeders » Moeten scholen ouders ondersteunen bij opvoeden

Moeten scholen ouders ondersteunen bij opvoeden

Geschreven door Elenea

BRON: good-wallpapers.com

Natuurlijk ondersteunen scholen de opvoeding van kinderen. En ouders dienen de lijnen van de school te volgen. Het dient een wisselwerking te zijn en een verlengstuk van elkaar, door o.a. naar elkaar te luisteren en niet alleen te bekritiseren.
Het onderzoek ‘Nationale Ouder Monitor’  is uitgevoerd en meer dan 10.000 ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar oud in Nederland namen deel. Door middel van een online vragenlijst zijn ouders gevraagd in hoeverre zij hun kind thuis verder helpen op het gebied van leren en opvoeden en in welke mate zij de school daarbij betrekken.

  • De Nationale Ouder Monitor laat zien dat ruim een kwart van de ouders geen steun ervaren van de school in de opvoeding van hun kinderen, maar dat wel willen.
  • 69% van de ouders vindt dat de school de opvoeding niet alleen aan ouders over hoeft te laten, maar dat de school daar ook een belangrijke rol in kan spelen.
  • Voor de school is ook een rol weggelegd om ouders te ondersteunen in het thuis verder helpen van hun kinderen. 70% van de ouders zegt dat hun kind buiten de school met leren wordt geholpen. Ruim de helft haalt de daartoe benodigde middelen naar eigen inzicht van internet, terwijl ouders eigenlijk ondersteuning willen in de vorm van mondelinge toelichting direct van de leerkracht.

De resultaten van de Nationale Ouder Monitor zijn samengevat in het rapport voor schoolleiders. Dit is hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com