U bevindt zich hier: Home » eropuit » Tips social media leven tijdens vakantie goed beveiligen

Tips social media leven tijdens vakantie goed beveiligen

Geschreven door Elenea

Gaan we op vakantie, dan zorgen we dat ons huis veilig achterblijft. Het blijkt echter dat bescherming van ons digitale leven minder aandacht krijgt. Rik Ferguson, Director of Security Research & Communication bij Trend Micro, geeft een aantal belangrijke en praktische tips om goed beveiligd op reis te gaan.

Voordat je vertrekt
Bepaal welke devices je meeneemt: je laptop, iPod, tablet, smartphone of toch allemaal? Zorg ervoor dat alle benodigde opladers in de koffer zitten. Als je hebt besloten welke gadgets je meeneemt, zorg dan dat de laatste updates op de toestellen zijn geïnstalleerd. Dit kost tijd, maar loont zeker omdat de toestellen beter beschermd zijn tegen bedreigingen van buitenaf en het bespaart je roamingkosten tijdens de vakantie.

Daarnaast is het belangrijk om elk device te voorzien van een pincode of wachtwoord. Mocht je iPad of smartphone gestolen worden, maak je het de dief moeilijker om toegang te krijgen tot het apparaat. Sterker nog, door je device goed te versleutelen, maak je de data ontoegankelijk voor de potentiële hacker.

Maak bovendien een backup van de data op de apparaten die je meeneemt. Mocht je het device verliezen, wordt het gestolen of gaat je gadget kapot, dan zijn alle gegevens online nog beschikbaar. Nog beter is het om je data (veilig) te blijven synchroniseren zodat alle vakantieherinneringen veilig zijn.

Op de plek van bestemming
De verleiding om dat prachtige uitzicht met je al je vrienden op social media te delen of in te checken via gps in dat luxe hotel is waarschijnlijk groot. Houd er echter rekening mee dat ook criminelen deze plaatjes kunnen zien. De boodschap die je stuurt is namelijk: ‘wij zijn niet thuis, dus ga gerust je gang’. Wacht tot je thuis bent met het uploaden van je vakantiefoto’s.

Als je toch online wilt zijn op vakantie, probeer dan altijd een kabel of 3G te gebruiken in plaats van een WiFi-verbinding. Verzend nooit belangrijke persoonlijke informatie via een publieke computer. Deze computer kan sporen van je login details opslaan (of je vergeet zelf uit te loggen) en publieke WiFi-netwerken zijn publiek en voor iedereen toegankelijk. Je activiteiten op het netwerk zijn dus ook voor iedereen zichtbaar. Zelfs op netwerken die beveiligd zijn met een wachtwoord.

Als je de gadgets niet gebruikt, zorg dan dat ze goed zijn opgeborgen in een kluis (gebruik niet je kamernummer als wachtwoord, criminelen gebruiken dezelfde geheugensteun). Als de apparaten te groot zijn voor in de kluis, vraag dan de receptie naar een passende oplossing.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com