U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » akties / mail en win » Help kinderprostitutie stoppen door een pijl te doneren

Help kinderprostitutie stoppen door een pijl te doneren

Geschreven door Elenea
Terre des Hommes is 16 juli 2012 een campagne gestart tegen kinderprostitutie genaamd Project Redirect.
Een unieke campagne in Nederland, omdat er tegelijkertijd een bewustwordingscampagne op de Filippijnen loopt, door een route met pijlen te plaatsen en kinderen en ouders de weg naar hulp te wijzen. En dat is precies waar jij kunt helpen. Door een donatie te doen wordt als symbolisch gebaar een pijl namens jou op de straten van Cebu geplaatst en het geld van je donatie gaat in zijn geheel naar de hulporganisaties.
Als kind wil je je veilig voelen bij je ouders. In de Filippijnen echter zien steeds meer ouders zich genoodzaakt hun kinderen te dwingen tot seksuele uitbuiting. Het is vaak een wanhoopsdaad die voortkomt uit geldnood.

Namens iedere donatie die wordt gedaan via de internetsite redirectcebu.com plaatst Terre des Hommes een pijl in de straten van Cebu. Je kunt op een interactieve kaart van de stad zien waar jouw pijl komt. De pijlen die namens Nederlandse donateurs worden geplaatst, zijn voorzien van woorden van hoop, zoals ‘school’, ‘care’ en ‘happiness’.
Met de opbrengst van Project Redirect kunnen lokale projectpartners van Terre des Hommes meer kinderen helpen uit de prostitutie te stappen door ze opvang te bieden en weer naar school te laten gaan. Ook geven ze voorlichting over de gevaren, om te voorkomen dat andere kinderen in de prostitutie belanden.

Meedoen aan de actie kan tot woensdag 1 augustus 2012. Dan zal de route daadwerkelijk in de straten van Cebu worden uitgezet.

 

 

In de onderstaande video kun je zien hoe de aktie werkt :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2rwyRjHKGiI[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com