U bevindt zich hier: Home » hobby » Maakt een hobby gelukkig ?

Maakt een hobby gelukkig ?

Geschreven door Elenea

Het maakt niet uit welke hobby, dansen, fotograferen, sporten, muziek, tuinieren, schrijven of creatief aan de slag, met het ontspannen bezig zijn met een hobby verbreed je je horizon en je leefwereld. Het geeft je leven afwisseling en ontspanning en vaak ook nieuwe sociale contacten.
Het is goed en leuk om op sommige momenten niet te MOETEN, maar te GENIETEN van iets dat je goed kan of dat je graag wil leren. Je zult ervaren dat je een positiever zelfbeeld krijgt. Na het met plezier bezig zijn met je hobby krijg je energie, het vermindert stress, de bloeddruk daalt en ……… dus ook goed voor de gezondheid.

Hoe vind je de hobby die bij je past ?

 • bekijk het cursusaanbod bij jou in de buurt
 • volg workshops om te voelen of iets bij je past en ontspanning geeft ……. ook al gaat het je niet al te makkelijk af. Oefening baart kunst…………..
 • Vraag je zelf af hoe je in elkaar zit
  – wil je graag iets samen doen of liever alleen
  – ben je graag actief in de buitenlucht of liever creatief (thuis) bezig
  – hou je van afwisseling of wil je je liever ergens in verdiepen
  – wat vond je vroeger als kind leuk en waar kon je urenlang mee bezig zijn

TIPS:

Gerelateerde artikelen

2 reacties

patricia de ruijter juli 22, 2012 - 8:23 pm

ik ben altijd erg creatief geweest.en van hobbyen word ik rustig.
ik haak met wol en met verknipte reclame tasjes.en op hyves heb ik daar twee sites over gemaakt.in verloop van tijd ga ik foto’s maken van al mijn gehaakte tasjes en die verkopen.en mijn andere hobby is is servetten plakken.
ook daar heb ik een site op hyves zitten.

http://hakenmetplasticenwol.hyves.nl
http://naamborden-en-meer.hyves.nl

en verder werk ik graag in ons tuintje.
en ik doe graag planten stekken.

jammer alleen dat het moeilijk is om in mijn eigen woonplaats voor me zelf te beginnen.of mijn creaties tonen in winkels samen met andere.
om zo meer bekendheid te krijgen.en wat te verdienen.

Reageer
Diane juli 24, 2012 - 4:06 pm

Aan hobby’s geen gebrek. Ik maak sieraden en gehaakte kettingen, amigurumi’s en onderzetters voor de kinderen
je kan eens kijken op http://www.creadiva.be, waar ik alles ook verkoop om mijn hobby te kunnen voortzetten ..

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com