U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Reptielen houden, een andere hobby

Reptielen houden, een andere hobby

Geschreven door Elenea

Als mensen denken aan een hobby dan denken ze vaak aan een sport of knutselen. Weinig mensen denken er aan dat het houden van dieren ook een hobby kan zijn. Toch zijn er veel mensen die, net als ik, reptielen houden om ze groot te brengen. Voor velen is het echt een levenswerk om het deze beestjes naar de zin te maken. Maar wat moet je nu weten als je reptielen wilt gaan houden? Iets wat veel beginners zich niet goed beseffen is dat er veel verschillende soorten reptielen zijn. Elke soort heeft zo zijn eigen behoeftes, prijskaartje en gewoontes. De meeste soorten zijn niet echt geschikt om mee te beginnen. Echter blijft er genoeg keuze over. Hieronder staan de stappen die je moet nemen voordat je een reptiel in huis neemt, want het is verstandig om er goed over na te denken voordat je een reptiel in huis haalt

  1. Lees je in
    Zorg dat je alles over het reptiel weet voordat je er één in huis haalt. Zorg dat je weet wat voor gewoontes ze hebben, welke soorten voedseldieren ze eten, wanneer ze slapen, hoe vaak ze verschoont moeten worden, hoeveel aandacht ze nodig hebben, welke exo-terra lampen ze nodig hebben en meer van dat soort zaken
  2. Overleg met je huisgenoten
    Als je met meerdere mensen in een huis woont dan is het verstandig om met hen te overleggen dat er een reptiel in huis komt. Niet iedereen vindt exotische dieren geschikt als huisdier en sommige mensen hebben er echt angsten voor. Het is niet de bedoeling dat je hen een reptiel opdring omdat het voor hen een groot probleem kan worden. Als er kinderen in het huis wonen moet je ook oppassen. Bijna alle reptielen hebben salmonella, wat voor kinderen gevaarlijk is. Er zijn een aantal besmettingen bekend die door de reptielen werden veroorzaakt. Als er kinderen in huis zijn, dus geen aanrader.
  3. Kies je reptiel
    Ruwweg zijn de reptielen onder te verdelen in een aantal categorieën. Namelijk hagedissen, slangen, , gekko’s, schildpadden, krokodilachtigen en kameleons. De laatste twee amfibieën (kameleons en krokodilachtig) stellen erg specifieke eisen aan hun leefomgeving en verzorging en zijn daardoor net een stapje te hoog voor de beginnende hobbyist.

Wat zouden jullie vinden van een reptiel als huisdier en hobby?

Kim

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Brenda augustus 16, 2012 - 10:26 am

Persoonlijk vind ik dat een reptiel geen huisdier zou moeten zijn. Die beestjes doen het prima (waarschijnlijk beter) in de natuur.
Verder geef ik de voorkeur aan een dier dat af en toe een knuffel/aai toe staat of zelfs komt halen.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com