Gerelateerde artikelen

  • Fietswiel recyclen tot kroonluchter of lamp Fietswiel recyclen tot kroonluchter of lamp
  • Tekenen en schilderen als Van Gogh oefenen Tekenen en schilderen als Van Gogh oefenen
  • Zandkastelen bouwen met de kinderen Zandkastelen bouwen met de kinderen
  • Etagere maken van oud en nieuw serviesgoed Etagere maken van oud en nieuw serviesgoed
  • Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar Pointillisme oefening met inspirate van kunstenaar
  • Hoe sinterklaas surprise maken met tips en trucs Hoe sinterklaas surprise maken met tips en trucs
moeders

Samen fietsroute oefenen naar nieuwe school

Gaat je kind in het komende schooljaar naar de middelbare school en gaat hij/zij straks alleen met de fiets naar school, fiets dan in de zomervakantie een paar keer samen de route. Wijs de kinderen op situaties die de aandacht vragen. Belast het kind niet, maak het niet bang, maar wijs het op gevaarlijke situaties. Bij kruispunten, verkeerslichten en knooppunten even stoppen en extra uitleg geven en wat het beste is om te doen. Overlaad het kind niet met niet relevante aanwijzingen. Leg rustig, overtuigend en bedachtzaam uit. Geen angst creƫren.

De route oefenen is goed en als opa of oma in de buurt wonen, vinden zij het een dankbare taak om dat een paar keer samen te ervaren.
Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om samen met de nieuwe brugklasser de route te ontdekken, want ieder jaar zijn zeker 600 fietsende kinderen van 6 tot 14 jaar betrokken bij ongelukken

Voorkomen is beter dan genezen. Alles voorkomen kan niet, maar je inzetten om je kind te laten ervaren wat het is om de route naar school te fietsen is een goede bijdrage aan zelfstandigheid en veiligheid.