U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Fotocursus en vrijwilligerswerk Zuid-Afrikaans wildpark

Fotocursus en vrijwilligerswerk Zuid-Afrikaans wildpark

Geschreven door Elenea

Als je zin hebt om er een tijdje tussenuit te gaan, een passie hebt voor fotografie én graag iets doet met maatschappelijke betekenis, dan zou je eens kunnen denken aan
vrijwilligerswerk in Zuid Afrika.  Naast een cursus wildlifefotografie in een wildpark draag je je steentje bij aan projecten die zijn gericht op natuurbehoud of de levensomstandigheden van de lokale bevolking. 

Big five

Een van de mogelijkheden is een cursus fotografie in het Thanda Private Game Reserve.
Dit is een van de mooiste natuurparken ter wereld, waar onder andere de befaamde Big Five (leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant) leven. Je kunt hier spectaculaire foto’s maken, niet alleen van de big five maar ook van de overweldigende natuur.Het natuurschoon staat echter onder druk. De lokale bevolking heeft eeuwenlang geleefd van stroperij. Het is belangrijk om ze voorlichting te geven over het belang van natuurbehoud.Hier wordt jij in de middagen voor ingezet. Voor een hobbyfotograaf die geïnteresseerd is in
werk in het buitenland is dit een droomproject. Er zijn nog veel meer belangrijke projecten waar vrijwilligers worden gevraagd.Met name in de arme zwarte townships vormen armoede, gebrekkig onderwijs en HIV/Aids een groot probleem.
Er zijn diverse projecten in en rond deze townships die de hulp van vrijwilligers goed kunnen gebruiken. Zo kun je op scholen gaan werken, of in townships gaan helpen.
Ook hier kan je bijzondere foto’s schieten. Regel maar alvast expositieruimte voor als je straks terug bent in Nederland.

Pinguins en walvissen

Hou je meer van zeedieren? Voor de kust van Kaapstad komen walvissen bijeen om te paren. Je kan bijvoorbeeld helpen bij het verzamelen van onderzoeksgegevens van deze bedreigde diersoort. Vlakbij vindt je ook unieke pinguinkolonies.  Er is werk genoeg te doen, dus als je bereid bent om je handen uit de mouwen te steken in een fotogenieke omgeving ben je van harte welkom in Zuid-Afrika.

Loes

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com