U bevindt zich hier: Home » fun en feestdagen » Kerstster in rood, wit, zalm- en fuchsia roze

Kerstster in rood, wit, zalm- en fuchsia roze

Geschreven door Elenea

De Kerstster is een absolute Kerstplant die bij vele families een onderdeel uit maakt van de Kersttraditie. Het is een perfecte plant om het huis mee te versieren en er zijn vele variaties mee mogelijk, zoals in de kleuren rood, wit, zalm- en fuchsia roze.
Je kan er Kerststukjes of leuke tafeldecoraties van maken, en zelfs de kerstboom er mee versieren. En het leuke is: als je de Kerstster goed verzorgd gaat deze lang mee, ja zelfs  tot ver na de kerst.

De oorsprong van de Kerstster ligt in Midden-Amerika en Mexico. Maar de wereldcarrière van de Kerstster begon in Hollywood. In het begin van de 20e eeuw werden in Californië verse Kerststerrentakken als Kerstbloemen op de markt gebracht op de Sunset Boulevard en Hollywood Boulevard in Los Angeles.

Rond 1950 slaagde men erin om ook in Duitsland Kerststerren te telen, omdat de planten vanaf toen ook met de aanvankelijk ongewone omstandigheden van kou en verwarmde ruimtes overweg konden.
Inmiddels is de Kerstster al jaren één van de populairste bloeiende potplanten in Europa. Hij wordt in de weken voor Kerst vaak cadeau gegeven en staat tegenwoordig in de wintermaanden in bijna elk huis als onderdeel van de Kerstversiering.

Laat je inspireren met mooie afbeeldingen en tips via Facebook
en
Pinterest.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com