U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » St. Anton, de parel van Tirol

St. Anton, de parel van Tirol

Geschreven door Elenea

Wie voor de wintersport Oostenrijk uitkiest als bestemming doet er goed aan om St. Anton in Tirol te overwegen. Dit is een traditioneel, cosmopolitisch wintersportoord met de modernste faciliteiten. Het dorp ligt op 1.304 meter hoogte. Gedurende het winterseizoen kun je er tussen de 60 en 80 dagen zon verwachten en de sneeuw is er tot eind april gegarandeerd. Het ligt in het Arlberg gebied, dat bij elkaar 82 kabelbanen en skiliften heeft, 260 kilometer pistes en 184 kilometer off-piste gebied, die allemaal met een enkele skipas kunnen worden bereikt.

Reuzenrad
Op de westelijke rand van het dorp ligt de Galzigbahn waar onlangs een gloednieuwe Funitel gondel is geïnstalleerd. Dit is de eerste “reuzenrad-type” gondelbaan ter wereld, waarbij mensen op de begane grond kunnen instappen, waana het reuzenrad de gondel op de hoger gelegen hogesnelheidskabel plaatst. Deze kabelbaan gaat naar de hellingen van Galzig en biedt toegang tot de toppen van Schindler en Valluga. Aan de oostrand van het dorp ligt de Nassereinbahn die naar het Nassereingebied loopt met toegang tot de top van de Kapall. Ook buiten het wintersportseizoen is St. Anton zeer populair bij wielrenners, mountainbikers, wandelaars en bergbeklimmers. Op de piste van Steissbachtal net boven St. Anton vind je tal van après ski bars.

Wereldkampioenschappen Alpineskiën
St. Anton wordt  vaak genoemd in lijstjes met de beste ski-resorts ter wereld, zowel wat betreft de pistes en de sneeuwzekerheid als ook de après-ski mogelijkheden. Als ski-oord kan St. Anton dan ook bogen op een lange geschiedenis. Ski-instructeurs uit het dorp emigreerden reeds in de jaren dertig van de vorige eeuw naar de Verenigde Staten om aldaar de sport te populariseren. In 2001 was St. Anton de plaats waar de wereldkampioenschappen Alpineskiën werden gehouden.  Het centrum van het dorp is een voetgangersgebied, waardoor het traditionele karakter van het dorp nog beter bewaard wordt.

Lise

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com